ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЮ

20 лютого 2017, 8:30

У п’ятницю, 17 лютого 2017 року, згідно розпорядження ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України С. М. Ніколаєнка та декана факультету ветеринарної медицини М. І. Цвіліховського від 12 вересня 2016 р. № 95 «Про проведення профорієнтаційної роботи у 2016–2017 навчальному році» з метою реалізації плану профорієнтаційної роботи, забезпечення абітурієнтами для вступу на факультет ветеринарної медицини НУБіП України у 2017 році, викладачами кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Пашкевич Іриною Юріївною та Слободян Раїсою Олександрівною було проведено професійну орієнтацію з учнями 9−11 (А і Б) класів середньої загальноосвітньої школи № 309 I-III ступенів щодо вступу у 2017 р. на факультет ветеринарної медицини. Школа знаходиться за адресою: проспект Петра Григоренка, 21 Б, м. Київ.

Викладачі акцентували про переваги навчання на факультеті ветеринарної медицини. Зокрема про те, що студенти факультету мають можливість отримати подвійний диплом за міжнародними магістерськими програмами та проходити виробниче стажування у країнах Європи (у фермерських господарствах Німеччини, Данії, Австрії, Франції, Норвегії, Швейцарії, Нідерландах, Фінляндії та США). Факультет ветеринарної медицини входить до структури Національного університету біоресурсів і природокористування України, а, власне, університет має статус національного і дослідницького вищого закладу освіти у сфері біотехнологій, природозбереження, продовольчої безпеки із більш ніж віковою історією, відомий своїми багатими традиціями і славиться численними здобутками зі ступеневою освітою. Було озвучено також, що факультет на сьогодні очолює професор, доктор біологічних наук, академік Національної академії аграрних наук, М. І. Цвіліховський.
Студенти факультету ветеринарної медицини мають змогу навчатися у групах з викладанням дисциплін англійською мовою. В університеті активне та цікаве студентське життя за інтересами і талантами, зокрема у спортивних секціях, творчих і мистецьких танцювальних колективах, наукових гуртках, клубах за інтересами та науковою спільнотою НУБіП України.
В ході презентації було надано інформацію стосовно загального рейтингу НУБіП серед інших вузів України і міжнародну співпрацю, особливостей навчання на факультеті ветеринарної медицини, співпраці з іншими університетами та інститутами України, країн Європи, Азії і США, структури факультету, спеціальностей, освітнього ступеня та магістерських програм. Слободян Р. О. та Пашкевич І. Ю. було використано сучасні мультимедійні презентації та відео про факультет ветеринарної медицини.
Учні зацікавлено слухали, задавали різні запитання, зокрема стосовно навчання за держзамовленням та контрактом, і жваво обговорювали можливості їх подальшого навчання у разі зарахування на факультет.

У ході презентації було з’ясовано, що третина учнів утримують в домашніх умовах тварин різних видів, зокрема собак, котів і хом’яків. Звучали також питання щодо вступу на інші спеціальності та факультети НУБіП України.
Школярам було роздано брошури з інформацією щодо вступу в університет і запрошено на «День відкритих дверей», що відбудеться 12 березня 2017 року.

Викладачі запросили потенційних вступників відвідати сайт факультету та більш детально ознайомитись із можливостями навчання на факультеті ветеринарної медицини з подальшим вступом на різноманітні магістерські програми, зокрема на «Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин» кафедри паразитології та тропічної ветеринарії НУБіП України.


В цілому, презентація і запрошення навчатися на факультеті ветеринарної медицини проходила досить жваво та у дружній атмосфері.


Окрема подяка завучу школи − Олександру Феофановичу та директору школи – Тимошенко Ользі Олексіївні за допомогу в організації цієї роботи та співпрацю. Загалом роботу було проведено більше як з 70 учнями цієї школи. З керівництвом школи також було заключено договір про співпрацю.
Доценти подякували за увагу, активне спілкування та запросили на навчання з побажанням визначитися з майбутньою професією стати лікарем ветеринарної медицини у НУБіП України!
 

Сорока Наталія Михайлівна, 
доктор ветеринарних наук, професор,
завідуюча кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook