Співробітництво приносить плідні результати

6 грудня 2016 року

     Наукове і науково-технічне співробітництво між хіміками НУБіП України та КНУ імені Тараса Шевченка, започатковане у 2010 році, продовжилося підписанням відповідного договору. Приємно, що ця співпраця приносить свої плідні результати. Так, 17-18 листопада 2016 року на базі університету-партнера відбувся Перший фестиваль інновацій, мета якого – можливість для науковців реалізувати свої ідеї, обмінятись досвідом з колегами, отримати поради від відомих експертів, венчурних капіталістів, стратегічних інвесторів, а також залучити реальні інвестиції для реалізації проектів та стартапів. Інноваційні проекти та стартапи оцінювали представники влади та бізнесу, зокрема компанії Noosphere, фундації «Національного розвитку та інновацій», Технологічного холдингу T-shaped Technologies, компанії Drive Performance та Dr. Perfo, Міністерства освіти і науки України, Національної науково-технологічної асоціації України. Вони і визначили переможців. Запрошеними гостями фестивалю були заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, голова Національної науково-технологічної асоціації України Віктор Івченко, член Ради НБУ Тимофій Мілованов, а також представники венчурних фондів, компаній та організацій, які підтримують інновації.

   

     Приємно усвідомлювати, що серед фіналістів інноваційних проектів перше місце отримав спільний проект «Нові біоцидні препарати для тривалого знезараження перев’язочних і гігієнічних матеріалів та одягу». В даній розробці пропонуються нові ефективні світло- та термостійкі біоцидні препарати на основі полімер/неорганічних нанокомпозиційних матеріалів для обробки і тривалого знезараження перев’язочних і гігієнічних матеріалів (бинтів, марлі, серветок, пластирів тощо), хірургічних ниток, а також білизни, одягу та камуфляжу військових для запобігання розмноженню патогенної мікрофлори в умовах тривалої відсутності санітарно-гігієнічних умов.

          У складі розробників зазначеного проекту під керівництвом професора Т.Б. Желтоножської (КНУ ім. Т.Шевченка) є два науковці нашого університету: професор кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води В.І. Максін та асистент кафедри загальної хімії О.О. Кравченко.

     Крім того, друге місце серед фіналістів присуджено спільному проекту «Міцелярні наноконтейнери для доставки погано розчинних вітамінів в біомедицині». Ця робота дуже важлива як для гуманної, так і для ветеринарної медицини, тому що дозволяє доставляти вказані речовини в водорозчинній формі в значно менших кількостях.

      До складу розробників проекту також під керівництвом професора, д.х.н. Т.Б. Желтоножської увійшли науковці нашого університету: професор кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води В.І. Максін, завідувачка кафедри ветсанекспертизи Якубчак О.М. та Ігнатовська М.В.

 

Вітаємо переможців і бажаємо подальших наукових здобутків!

 

Ольга Кравченко 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook