Ділимось досвідом: відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Фінансовий ринок»

2 грудня 2016, 12:00

Ділимось досвідом: відкрите практичне заняття
з навчальної дисципліни «Фінансовий ринок»

На економічному факультеті 23 листопада на 4 парі в аудиторії № 18 навчального корпусу № 4, к.е.н., доцентом кафедри банківської справи Костюк Вікторією Анатоліївною було проведено відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Фінансовий ринок» для студентів 4 курсу спеціальності «Фінанси і кредит» на тему: «Фінансові інструменти на фондовому ринку».
При проведенні практичного заняття застосовувався один із навчальних методів, а саме – ділова гра, адже він дозволяє імітувати реальне життя, реальну професійну діяльність. Це дозволило учасникам гри експериментувати, перевіряти різні способи поведінки і навіть робити помилки, які в реальності не можна собі дозволити.

  

Мета ділової гри «Торгівля фінансовими інструментами на біржі» полягала в тому, щоб здійснюючи торгові операції з акціями, домогтися перевищення свого капіталу над капіталом команди суперників. Кожна із трьох команд, починаючи партію зі стартовим капіталом, прагнула максимально його збільшити. Учасники приймали необхідні рішення для купівлі потрібних акцій на підставі аналітичних висновків зі світових економічних новин, які вони отримували від викладача-модератора перед кожним етапом. Саме на основі цих даних команди мали визначитись, як поведе себе ринок на наступних етапах і які саме операції необхідно здійснити з акціями. Як результат – студенти здобули практичні навички щодо торгівлі фінансовими інструментами на фондовому ринку. Практичне заняття відвідали викладачі економічного факультету.

Олексій Муравський
к.е.н., доцент кафедри банківської справи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook