З міжнародним днем студентів

21 листопада 2016 року
Студентські роки найщасливіші в житті кожної людини.
У них визріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу,
відбувається становлення особистості
та обирається подальший шлях.

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Відчайдушна юність, коли найбільша проблема – сесія, що насувається, а найочікуваніша дата – День студента.

Зі студентської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі.

Так, День студента в наші дні – це веселе й безтурботне свято, і не всі знають, що історія його виникнення аж ніяк не радісна, адже передували цьому трагічні події. Увесь світ зобов’язаний Європі за створення Міжнародного дня студентів, який має легендарну історію. В основі цього свята лежить боротьба за свої права та інтереси, потрясіння, розчарування й радість перемог.

Українська спільнота закріпила у своєму законодавстві День студентів, що припадає на 17 листопада й офіційно в Україні святкується з 1999-го року.

Традиційно в цей день студентів Ніжинського агротехнічного коледжу з їх офіційним святом привітала директор Олена Литовченко«Студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. У них визріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях. Пам’ятайте, що кожен день, кожну хвилину ви навчаєтеся. Знаходячи нові знання та професійні вміння, стаєте розумнішими, духовно багатшими. Студентська пора – найкращий час у житті людини, яка робить свої перші самостійні кроки. Це роки, присвячені пошукам істини, творчості, прагненню досконалості, неповторні миті становлення особистості», – звернулася вона до студентського колективу й побажала натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, здійснення юнацьких мрій і життєвих планів, наповнення сердець святковим настроєм і радістю.

Найактивніші студенти коледжу були нагороджені грамотами переможців конкурсу «Студент року» в номінаціях «Відмінник навчання», «Кращий студент-науковець», «Спортсмен року», «Громадський діяч», «Людина обраної професії». Крім того, були підведені підсумки виставки-ярмарку «Барви осені – 2016», за результатами якої визначені переможці в різних номінаціях, кожна група за активну участь і допомогу в організації ярмарку була відзначена грамотою.

Подяками за активну участь у культурно-масовій, спортивній та громадській роботі, зміцненні матеріально-технічної бази закладу та солодкими призами адміністрацією Ніжинського агротехнічного коледжу було відзначено понад 70 студентів.

Святкування Міжнародного дня студентів тривало протягом всього дня. На святковий захід, який проходив у великій залі Ніжинської міської ради за участі міського голови, його заступника та начальника відділу у справах сім’ї, дітей та молоді, були запрошені найкращі студенти Ніжинського агротехнічного коледжу та інших навчальних закладів міста, де вони приймали найтепліші вітання з нагоди Дня студента від представників місцевої влади.

На початку урочистостей з вітальним словом виступив міський голова, який побажав молоді успіхів, великих досягнень, нових звершень, та наголосив: «Завжди ставте перед собою планку, не зупиняйтеся на досягнутому та ростіть далі. Кожен день – вперед і вгору».

Почесні грамоти та подарунки отримали наші студенти:

  • в номінації «Кращий науковець» – Дворник Альона (група АН131);
  • в номінації «Відмінник навчання» – Дирда Максим (група КН151);
  • в номінації «Громадський діяч» та як учасниця конкурсу «Красуня Ніжина 2016» – Повисша Катерина (група ОН141);
  • в номінації «Кращий спортсмен» – Охота Богдан (група МН141);
  • в номінації «Творча особистість» – Кротенко Валентина (група ОН141);
  • голова студентської ради коледжу – Паскевич Аліна (група ОН151).

То ж пишаймося здобутками наших студентів, які прославляють навчальний заклад на рівні міста, області і навіть на рівні країни. Вітаємо із Міжнародним днем студентів та зичимо міцного здоров’я, звершень у навчанні, благополуччя й злагоди!

 Альона Пархоменко, культорганізатор


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook