Навчально-практичний семінар на тему: «Створення агрорекреаційних кластерів як дієвого механізму сталого розвитку сільських територій».

3 листопада 2016 року
НУБіП України

     3-4 листопада 2016 року на базі ННІ післядипломної освіти НУБіП України було проведено навчально-практичний семінар на тему: «Створення агрорекреаційних кластерів як дієвого механізму сталого розвитку сільських територій».
      Учасники семінару – керівники структурних підрозділів облдержадміністрацій, до повноваження яких, згідно з функціональним розподілом, відноситься реалізація державної політики, спрямованої на розвиток сільських територій та туризму, представники територіальних громад, сільські, селищні голови, власники агросадиб.
        Семінар відкрила директор ННІ післядипломної освіти М.Кулаєць та директор Департаменту науко-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінгрополітики А. Стефанович.

 

      Присутні були ознайомлені з питаннями підготовки інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку; з алгоритмом залучення сільських територій до створення комплексного туристичного продукту; з розвитком туристичного потенціалу сільських ткриторій на основі європейської моделі GREENWAYS (Зелені Шляхи); з практичними аспектами децентралізації та формування спроможних громад (програма «Лідер»); з програмами підтримки сільського розвитку України з боку американського Уряду (USAID та ENPARD) та системою електронного дорадництва, як інформаційним ресурсом для створення агрорекреаційних кластерів та. ін.

     

 

 

 

 

 

 

 

  Особливу увагу на семінарі було приділено практичним питанням – написанню проектних пропозицій та спілкуванню з потенційними інвесторами.

 

Доцент кафедри аграрного
консалтингу та сервісу
О.Локутова

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook