Започатковуємо співпрацю з Сьєрра-Ліоне

13 жовтня 2016 року

     13 жовтня. Сьогодні університет відвідала делегація Республіки Сьєрра-Ліоне на чолі з Патріком Монті Джонсом, міністром сільського та лісового господарства та продовольчої безпеки цієї країни. 

     Професор Джонс один зі ста найвпливовіших людей світу за версією журналу Time в 2007 році. Знаний науковець, почесний доктор багатьох університетів Великої Британії, Бельгії, Сьєрра-Леоне, він тривалий час очолював Всесвітній форум з сільськогосподарських досліджень. Тож нинішній візит до Національного університету біоресурсів і природокористування України випадковим назвати не можна. 

     Разом з паном міністром до університету прибули Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Сьєрра-Леоне в Україні Джон Ямбасу, член парламенту Республіки Сьєрра-Леоне Артур Соло Харвей, заступник керівника офісу Міністерства сільського, лісового господарства і охорони продовольства Шеку Камара, координатор національних програм Міністерства сільського, лісового господарства і охорони продовольства Халілу Джах, голова канцелярії посольства Ламіна Вамбой, почесний консул Сьєрра-Леоне в Києві Людмила Русаліна.

     Традиційним напрямом гуманітарного співробітництва двох наших країн залишається підготовка фахівців в українських вишах. На сьогодні в Україні здобувають освіту 80 громадян Сьєрра-Леоне. Але медичну. Якщо ж врахувати потенційні можливості НУБіП і те, що у нас в 1968-1973 роках на факультеті ветеринарної медицини навчалися тамтешні студенти, цей перелік можна суттєво розширити. Про це і вів мову ректор університету Станіслав Ніколаєнко

     Міністр Патрік Джонс висловив вдячність за теплий прийом та підтвердив наміри запровадження співпраці у підготовці фахівців в галузі сільського господарства для своєї країни на базі НУБіП.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook