В Ірпінському економічному коледжі відбулася лінійка пам’яті «Герої не вмирають»

3 жовтня 2016 року

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого війна в безсмертні списки записала,
Хай згасла свічка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям від смертi захищали!

     30 вересня біля меморіальної дошки відбулася Лінійка пам’яті «Герої не вмирають» з нагоди вшанування 2-ї річниці загибелі на сході України викладача коледжу Багірова ІльгараСалеховича – капітана Збройних сил України, легендарного бійця 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь» з позивним «Балу».
     Саме у цей день – 30 вересня 2014-го року під час розвідувальних дій на території між Дебальцевим і Фащівкою (Перевальський район) в бою з російськими збройними формуваннями капітан Багіров при спробі терористів взяти його в полон кинув у ворогів гранату, за що був розстріляний.
Блокпост, яким командував Ільгар Багіров (позивний «Балу»), і після його смерті продовжують називати «блокпост Балу».

 

     Вшанувати пам’ять Багірова І.С. прибули матір, сестра, дружина і донька загиблого, командир 11-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» полковник Вовк Валерій Анатолійович, представники виконкому Ірпінської міської ради, Спілки учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій, студенти, викладачі коледжу та жителі міста.

     Виступаючі у своїх промовах відзначали надзвичайні людські якості, патріотизм, героїзм, відданість народу і землі, на якій жив, трудився і за яку віддав своє життя Багіров Ільгар Салехович.

     Викладач коледжу кандидат сільськогосподарських наук Поцелуйко Микола Петрович продекламував власний вірш, який присвятив легендарному загиблому бійцю.

Валентина Вдович,
заступник директора з виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook