Фестиваль «Його величність, Ніжинський огірок»

19 вересня 2016 року
Парк імені Т.Г.Шевченка, м. Ніжин

   17 вересня в парку ім. Тараса Шевченка відбулось урочисте відкриття четвертого професійного фестивалю огірка в рамках святкування Дня міста Ніжина.

На огорожі навколо центрального входу в парк розвернулася картинна галерея, персонажами якої став Його Величність Ніжинський  Огірок. А на території парку діяв виставковий калейдоскоп: презентація виставок та виробів, присвячених ніжинському огірку, смачні страви з цих овочів, конкурси, дегустації, сюрпризи та цікава розважальна програма.
Студенти Ніжинського агротехнічного коледжу здивували відвідувачів ярмарку оригінальними рецептами, кондитерськими виробами, а також надзвичайно смачними соліннями, котрі здавна славлять нашу рідну землю. Студенти коледжу продемонстрували свою майстерність не тільки у приготуванні страв, але й у створенні гарних експонатів.
Офіційну частину фестивалю розпочав міський голова Анатолій Лінник, а продовжився фестиваль виступом молодих талантів міста.
Комісія, що складалась з «незалежних» представників, в тому числі й з керівництва Ніжина,  провела дегустацію і визначила найкращих спеціалістів з приготування огіркових страв. Учасники фестивалю підтвердили, що ніжинська земля славиться майстрами оригінального огіркового промислу.
Закінчився ярмарок нагородженнями: за активну участь у виставці й збереження огіркового промислу керівництвом міста Ніжинський агротехнічний коледж був нагороджений декоративною тарілкою, а також подякою за збереження традицій землі Ніжинської в уславленні Огірка, небайдужість та любов до рідного краю.
Що до масштабності цьогорічного фестивалю, то було відзначено, що він набирає обертів і стає в  один ряд з традиційним Покровським ярмарком.
 
Щиро дякуємо студентам та викладачам коледжу,
 які допомагали з підготовкою та брали участь у фестивалі!
 
Тетяна Шеїн, заступник директора з навчально-виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook