Здобутки кафедри

Завдання успішного менеджменту–
зробити організацію результативної
та ефективної в найближчій
і довгостроковій перспективі (І. Адізес)

     Наукові проекти: Структурні трансформації в економіці України: динаміка, суперечності та вплив на економічний розвиток (2011-2014), Політика модернізації та перспективи структурних зрушень у промисловості України (2012), Розробка модельного апарату оцінки макроекономічного ефекту участі України у інтеграційних процесах (2012), Секторальні перспективи інноваційного оновлення економіки України (2012), Прогнозна оцінка секторальних перспектив модернізації економіки України (2013), Експертна оцінка можливих наслідків торговельних конфліктів між РФ та Україною (2013), Ретроспектива та прогнозні тенденції розвитку галузей національної економіки в сучасних умовах Экономическая и технологическая кооперация в разрезе секторов ЕЭП и Украины (2013), Developing trade and trade policy relations with the European Union: Experience of V4 countries and implications/lessons for EaPs (2013), «Модернізаційні можливості внутрішнього ринку України» (2014). 

     Науково-аналітичне забезпечення формування державної політики: понад 100 наукових доповідей і доповідних записок з рекомендації щодо підготовки «Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 рік (Антикризова програма)»; проекту прогнозу основних прогнозних макроекономічних показників до 2020 року; Національної доповіді «Новий курс України: 2010–2015 р.», «Стратегії інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки в умовах глобалізаційних викликів»; проекту Закону України «Про державне стратегічне планування»; законопроектів щодо екологічних проблем та для розробки механізмів реалізації еколого-економічного забезпечення розвитку промисловості України та ін.

     Публікації: наукові праці - монографії, наукові доповіді, статті у провідних економічних наукових вітчизняних та зарубіжних виданнях, підручники, зокрема: Конкурентоспроможність національної економіки (2005), Нагромадження основного капіталу: теорія, аналіз та тенденції розвитку в Україні (2006), Іноземні інвестиції: їх роль у становленні та розвитку економіки (2000), Структурні зміни та економічний розвиток України (2011), Управління оборотним капіталом в економіці України (2011), Світогосподарська диспропорційність: особливості, тенденції, вплив на економіку України (2012), «Інтеграційні можливості України: перспективи та наслідки» (2014) та ін.

     Науковець факультету аграрного менеджменту презентувала у Німеччині Доктрину прискореного економічного зростання України 2017-2027 рр. 

Expert Meeting
A Sustainable Economic Reform for Ukraine
Wednesday, 6 July 2016, 11:00-15:30
Friedrich-Ebert-Stiftung, Hiroshimastr. 28, 10785 Berlin


     Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Шинкарук Лідія Василівна була запрошена 6 липня 2016 року на зустріч експертів у Фонді Фрідріха Еберта, Берлін і доповідала від делегації України “Ключові елементи доктрини прискореного економічного зростання України 2017-2027 рр.”

     “Доктрина прискореного економічного зростання України 2017-2027 рр” розроблена робочою групою під керівництвом член-кореспондента НАН України Шинкарук Л. В. та отримала схвалення від експертів з Німеччини.


     У доповіді Л.В. Шинкарук відзначила, що сьогодні відбувається трансформація існуючої світової системи економічних і політичних відносин. Для економiки України це породжує нові виклики, але водночас і відкриває новi можливості - визначити нові стратегічні економiчнi пріоритети та кардинально змінити модель економічного розвитку країни. Україна знову постала на перехресті траєкторій розвитку і постійно відкладаючи реалізацію стратегічних завдань розвитку держави, надзвичайно гостро відчуватиме наслідки несистемності реформ, технологічної занедбаності вітчизняної економіки, популізму, правового нігілізму.

     Україна повинна стати високоорганізованою країною, яка створює умови для сталого розвитку і пропонує широкий спектр можливостей для індивідуального розвитку. Це збільшить почуття справедливості і соціальної солідарності, а також суспільну довіру.

     Національна економіка повинна інтегруватися до економік, заснованих на знаннях, розбудовуючи при цьому потужну виробничу базу, джерелом зростання якої є підвищення продуктивності і конкурентоспроможності. 

     Така модель розвитку дозволяє залучити більшість населення до процесів модернізації та забезпечити рівний доступ до знань, що є важливим імпульсом активізації населення, в тому числі і соціально виключених верств, що знижує ризик структурного безробіття та рівень бідності. Це започаткує наше входження у нову економіку з високим рівнем зайнятості, продуктивності праці та соціальної і територіальної згуртованості.

     Невід’ємною складовою прискореного економічного зростання є активізація малого і середнього бізнесу, що дозволить виконати, у першу чергу соціальну функцію, а саме- зменшення рівня безробіття у країні та наростити обсяги виробництва унікальної продукції, ексклюзивної, яку не можуть випускати великі підприємства. МСП спроможні сформувати потужний потенціал розвитку, оскільки здатні порівняно швидко створити робочі місця, у тому числі для працівників, звільнених з великих підприємств, гнучкі до нових правил на ринку, мають високий потенціал для розвитку креативної економіки та спроможні конкурувати на глобальному ринку.

     Кінцевою метою економічних перетворень повинно стати значне зростання добробуту протягом наступних 10 років всіх громадян України, ефективний захист їх основних прав та свобод, формування в Україні численного та потужного середнього класу. 

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2017 році

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2018 році

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2019 році (+відео)

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2020 році (+відео)

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2021 році (+презентація)

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2022 році

Здобутки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в 2023 році (відео)

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook