Подвійні дипломи з зооінженерних спеціальностей з Вроцлавським природничим університетом

2 липня 2016 року

 

“Сьогодні ми обговорювали програму подвійних дипломів між польськими та українськими університетами, коли студент навчаючись на спільних програмах може отримати два дипломи - польського та українського зразка. Це дозволить відкрити додаткові можливості для студентів та поглибить співпрацю українських та польських вишів”, - саме ці слова Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич під час її зустрічі 23 липня 2016р. з Віце-прем’єр міністром, міністром досліджень та вищої освіти Польщі Ярославом Говін (http://goo.gl/YaJ8JS), стали для нас підтвердженням правильності обраного напряму міжнародної діяльності та одночасно спонукають до окреслення стратегічних заходів для забезпечення належної готовності підрозділів університету до здійснення підготовки за подвійними дипломами.

Не менш символічним було проведення 22-24 липня 2016р. на базі Вроцлавського природничого університету (Польща) міжнародного виїзного семінару, ініційованого Центром професійного розвитку кадрів ННІ післядипломної освіти. Тема семінару «Подвійні україно-польські дипломи за технологічними спеціальностями», а його учасниками від НУБіП України стали доценти кафедри технології виробництва молока та м’яса Наталія Кос і Тетяна Антонюк та керівник Центру професійного розвитку кадрів Наталія Демешкант.

 

Програма візиту передбачала серію зустрічей з керівництвом факультету «Біології і вирощування тварин», ознайомлення з матеріально-технічною базою факультету, відвідування навчально-дослідних господарств, окреслення пріоритетних технологічних спеціальностей, за якими погоджено розпочати практику подвійної підготовки майбутніх фахівців.

 

 

 

Домовлено розпочати практику подвійної підготовки з магістерської програми «Технологія виробництва продукції скотарства». Саме ця програма є найбільш подібна за змістовою частиною до відповідної у Вроцлавському природничому університеті. Оскільки спільна підготовка передбачає єдиний навчальний план, навчальні дисципліни якого викладатимуть НПП обох університетів, а її зміст має бути цікавим для студентів з обох навчальних закладів, то магістерська програма повинна мати свою специфіку і практичне спрямування. В процесі робочих зустрічей дійшли згоди, що «Технологія виробництва органічної молочної продукції» - це саме та магістерська спеціалізація, що на разі є затребуваною для споживачів і відповідно потребує фахівців цього напряму. Крім того, як НУБіП України так і Вроцлавський природничий університет мають тісні контакти з виробниками органічної молочної продукції в Україні, Польщі та інших європейських країнах, що сприятиме належній практичній підготовці студентів.

За результатами візиту було домовлено про представлення впродовж найближчих 3 тижнів англомовних версій описів програм навчальних дисциплін, що можуть бути включені до спільної магістерської програми від НУБіП України, з наступним їх погодженням відповідно до змістової наповненості у Вроцлавському природничому університеті.

Після виконання поважної підготовчої роботи, орієнтовно восени, до університету приїде декан факультету «Біології і вирощування тварин» професор Адам Роман та його заступник з зоотехнічного напряму д-р Барбара Кроль для додаткового узгодження деталей спільної підготовки майбутніх фахівців, ознайомлення з умовами навчання та проживання студентів на факультеті технології тваринництва та водних біоресурсів та підписання додаткової угоди між нашими навчальними закладами в частині підготовки за подвійними дипломами.

 

 

 Переконані, що подібні домовленості спонукають до конструктивної співпраці між структурними підрозділами НУБіП України з метою реального покращення та вдосконалення як навчально-наукової так і матеріально-технічної складової організації навчального процесу. Адже подвійні дипломи за технологічними аграрними спеціальностями з провідним державним університетом Польщі – це престижно і перспективно для столичного українського вишу аграрного спрямування, яким є НУБіП України.

 З метою окреслення стратегічних заходів підготовки підрозділів НУБіП України до запровадження програми подвійних дипломів з Вроцлавським природничим університетом за спеціальностями технології виробництва продукції тваринництва, а саме: погодження навчальних планів за магістерськими програмами на прикладі програми «Технологія виробництва продукції скотарства», змісту навчальних дисциплін; мовна підготовка студентів та НПП; матеріально-технічна база (лабораторії, навчально-дослідні господарства для практичної підготовки; стан гуртожитків) 05 липня 2016р. о 14.00 в ауд. 307 (навч.корп. №10) відбудеться круглий стіл за результатами виїзного міжнародного семінару «Подвійні україно-польські дипломи за технологічними спеціальностями» (22-24 червня 2016р., Вроцлавський природничий університет).

Запрошуються всі бажаючі.

Наталія Демешкант,

керівник Центру професійного розвитку кадрів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook