Агрохіміки університету провели Міжнародний семінар «Мінеральні добрива: інновації та перспективи»

29 червня 2016 року

     З метою підвищення ефективності та якості наукових досліджень, обговорення дискусійних питань живлення і удобрення сільськогосподарських культур колектив кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва, ДП «Агроцентр Єврохім-Україна» та ТОВ «Біотех ЛТД» провели Міжнародний науково-практичний семінар «Мінеральні добрива: інновації та перспективи». У семінарі прийняли участь організації сфери агрохімсервісу, виробництва та науки із України, Молдови, Білорусії та Росії.

     У межах семінару доповідачі надали вичерпну інформацію про сучасний стан ринку добрив в Україні, а також у світі, звернули увагу на новинки. Особливу увагу приділили ринку спеціальних агрохімічних продуктів. Була представлена та продемонстрована техніка для ефективного внесення добрив. Крім того, завідувач лабораторії оптимізації живлення рослин Олексій Тарасенко із колегами – інженером Олександром Козачком та аспірантом Ігорем Бордюжею – продемонстрували можливості польової експрес-діагностики ґрунту та рослин кукурудзи на полях ТОВ «Біотех ЛТД».

     Доцент Марчук Ілля Устимович представив демонстраційні дослідні поля учасникам семінару та обґрунтував ефективність внесення нових видів добрив. Професор Бикін Анатолій Вікторович надав детальну інформацію щодо ресурсоощадних технологій вирощування сільськогосподарських культур у ТОВ «Біотех ЛТД»

     

     Учасники семінару активно обговорили інновації та перспективи розвитку ринку мінеральних добрив і їх ефективного застосування, звернули особливу увагу на гостру необхідність наукових досліджень ефективності нових видів добрив за сучасного темпу розвитку їх ринку, особливо із групи спеціальних агрохімічних препаратів, а також зауважили значну роль діагностики живлення рослин у пришвидшенні управлінських рішень щодо оптимізації росту та розвитку рослин та, у підсумку, і рівня врожаю й якості продукції.

Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
Олексій Тарасенко,
завідувач лабораторії оптимізації живлення рослин

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook