За заслуги перед факультетом

ПЕРЕДМОВА

   Факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України був створений у 1920 році. За час свого існування він пережив досить багато і переїзди, і тісноту площ, і часи голодомору, і другу світову війну, і злети і падіння, і багато чого іншого. Однак завжди з честю і гордістю виходив з різних негараздів. Це мабуть тому, що тут завжди працювали віддані своїй справі особистості. Крім того, завжди знаходились люди які тим чи іншим чином більше або менше, але допомагали нашому рідному факультету розвиватися. Однак, чим міг наш славетний факультет подякувати цим людям крім того, що сказати ДЯКУЮ! Тим більше у нинішніх умовах коли широко розвивається міжнародна співпраця з нашими закордонними друзями і партнерами, не говорячи вже про наших українських спонсорів і меценатів, що допомагають вирішувати, часом маленькі, а часом значущі питання розвитку факультету. Разом з тим потрібно пам’ятати і про співробітників факультету, що пропрацювали тут майже все своє життя. Людям завжди треба дякувати! Інакше буде виходити як у словах однієї прекрасної пісні «От героев былых времен не осталось порой имен…». І виходить дійсно так – одні покоління відходять в історію, а на зміну їм приходять нові і вже не знають, що було до них.
   Щоб цього не було, а також з метою запровадження традицій європейських університетів, кафедра анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка внесла пропозицію на розгляд Вченої ради факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України запровадити відзнаку «За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України».
   На засіданні Вченої ради нашого факультету, що відбулася 14 квітня 2016 року, рішення про запровадження відзнаки «За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України» було прийнято. На цьому ж засіданні було затверджено Положення про відзнаку «За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України», опис нагрудного знаку до неї, а також було визначено перших достойних нагородження цією відзнакою.  
   Ми віримо, що славетні особистості. які удостоєні відзнаки «За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України» і ті хто ними стане у майбутньому, в міру своїх можливостей, ще зроблять немало великих і добрих справ аби наш величний факультет постійно розвивав свою матеріально-технічну і наукову базу та був неперевершеним лідером ветеринарної освіти і науки в Україні і не тільки. А факультет зі свого боку зробить все щоб славетні особистості, які допомагали і допомагають цьому розвитку були достойно увічнені в його історії.

Завідувач кафедри анатомії тварин
ім. акад. В. Г. Касьяненка доктор ветеринарних наук,
професор,  академік АН ВО України

 

 

 

 

О. П. Мельник

ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ ВІДЗНАКИ
«За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України»

    Заслухавши та обговоривши на засіданні Вченої ради факультету ветеринарної медицини НУБіП України пропозицію завідувача кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професора Мельника О.П., Вчена рада прийняла рішення:
    1. Запровадити відзнаку "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України".
   2. Рішення про нагородження відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України", співробітників факультету, а також громадян України та інших держав за вагомий внесок в розвиток факультету ветеринарної медицини НУБіП України приймає Вчена рада факультету.
   3.    Затвердити положення про відзнаку "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" та опис   нагрудного знака "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України".
   Протокол № 9 від 14 квітня 2016 року.

Голова Вченої ради,
декан факультету, доктор
біологічних наук, професор,
академік НААН України

 

 

 

 

М. І. Цвіліховський

 

ПОЛОЖЕННЯ
про нагородження відзнакою
"За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини
НУБіП України"

   1. Відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" рішенням Вченої ради факультету ветеринарної медицини НУБіП України, нагороджуються співробітники факультету, а також громадяни України та інших держав за вагомий внесок у розвиток факультету, зокрема:
   - за активну участь у вихованні національної свідомості, патріотизму і духовності у студентської молоді факультету ветеринарної медицини НУБіП України;
   - сприяння створенню сучасної інформаційної, навчальної, наукової та матеріально-технічної бази факультету;
   - сприяння розвитку міжнародних зв'язків факультету та організації, шляхом стажування співробітників, аспірантів та студентів факультету в провідних наукових закладах світу тощо.
   2. Особам нагородженим відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" вручається Почесний диплом та нагрудний знак встановленого зразка.
   3. Нагородження відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" може відбуватися лише один раз.
   4. Фотографія особи нагородженої відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" вноситься на сайт факультету у розділі «Вони нагороджені відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України"»,
   5. Нагрудний знак "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" носиться на правому боці грудей. При наявності державних нагрудних знаків розміщується за ними.
   6. Особи нагороджені відзнакою "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" мають право приймати участь у всіх міроприємствах, що проводить факультет.

ОПИС НАГРУДНОГО ЗНАКА
"За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України"

 

  

Нагрудний знак "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України" виготовляється з латуні, має форму круга діаметром 32 мм.
   На лицьовому боці знака в центральній частині розміщена на синьому фоні золота підкова у центрі якої знаходиться синій ветеринарний хрест із зображенням в центрі символу медицини – змії на чаші. Під підковою знаходиться абревіатура Національного університету біоресурсів і природокористування України «НУБіП України». По зовнішньому контуру, на червоному фоні, знаходиться напис золотими літерами "За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини "  
   Нагрудний знак за допомогою вушка і кільця з'єднується з колодочкою розміром 27 X 18 мм, що має форму прапора. Колодочка горизонтально хвилястою лінією переділена на дві частини. Верхня – блакитного, а нижня жовтого кольору, що символізує державний прапор України. В центрі колодочки знаходиться щит із зображенням тризубця – малого герба України.    На зворотному боці колодочка має шпильку для прикріплення знака до одягу.

   

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook