NO TILL ЧИ ТРАДИЦІЙНИЙ ОБРОБІТОК ГРУНТУ?

12 квітня 2016 року

Другий тиждень триває навчально-ознайомча агрономічна практика у студентів агробіологічного факультеті на базі ВП НУБІП України «Агрономічна дослідна станція».

На Дослідному полі кафедри землеробства студенти-другокурсники ознайомились із технологіями сівби ранніх зернових культур за різних систем землеробства: як традиційною, що базується на полицевому обробітку (оранці), так і новітньою, що лише набуває поширення серед землеробів і отримала назву no-till, тобто,взагалі без обробітку.

 


 

Про переваги і недоліки цих технологій студенти дізнались від завідувача кафедри землеробства і гербології професора С.П. Танчика, а професор кафедри ґрунтознавства і охорони ґрунтів В.О. Забалуєв показав як змінились властивості ґрунту за тривалого використання різних технологій вирощування сільськогосподарських культур.

 


Завідувач навчально-науково-виробничої лабораторії землеробства О.О. Мороз ознайомив студентів з налаштуванням сіялки прямої сівби Грін плей, яка здатна заробляти насіння в необроблений ґрунт з поверхневим шаром рослинних решток.


Студенти навчились встановлювати задану норму висіву ячменю ярого і глибину заробки насіння. Наступного дня за планом практичного навчання буде ознайомлення з сівбою цукрового буряку.

 

Заступник декана агробіологічного факультету М.Ф. Іванюк

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook