Результати досліджень лабораторії лісової пірології університету впроваджуватимуться Державним агентством України з управління зоною відчуження

18 березня 2016 року

     У рамках впровадження результатів наукових досліджень лабораторії лісової пірології відбулася зустріч голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталія Петрука із професором Сергієм Зібцевим. На ній також були присутні продюсер із Британії Джеф Вілсон та журналіст Патрік Еванс, які планують працювати у зоні відчуження.  

     Ураховуючи дві катастрофічні і, до речі, найбільші за всю історію незалежної України, лісові пожежі в минулому році, нагальним та необхідним є захист лісів. Тому на часі – впровадження інноваційної інтегрованої системи охорони лісів від пожеж, розробленої науковцями НУБіП України. Голова агентства висловив свою повну підтримку і зацікавленість у співпраці з нашими колегами та готовність сприяти виділенню необхідних коштів для реалізації розробки. Впровадження може бути реалізовано протягом 2016-2017 рр. Можливим є отримання додаткового фінансування проекту від ряду міжнародних організацій, в тому числі ГЕФ ООН.

Сергій Зібцев,
професор кафедри лісівництва


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook