Створюється Українська асоціація буятрики

15 березня 2016 року
Інститут біології тварин НААН

Українська Асоціація Буятрики - добровільна науково-громадська організація науковців, викладачів, аспірантів, студентів, практичних спеціалістів та інших фахівців ветеринарної медицини, яка створюється для задоволення практичних та наукових інтересів своїх членів в галузі ветеринарної медицини.

Термін "Буятрика" (Buiatrik) - грецького походження і означає "зцілення, виліковування корів". Під цим терміном розуміють також вивчення хвороб інфекційної та незаразної етіології. Буятрика включає дослідження поширення, етіологію, патогенез, діагностику, лікування та профілактику захворювань великої рогатої худоби та інших жуйних тварин.

Світову асоціацію буятрики було створено у 1962 році . Кожні два роки САБ проводить міжнародні конгреси з буятрики. Є можливість проведення конгресів у різних країнах. На конгресі обирають наступного організатора 4 роки наперед.

Станом на 2006 рік САБ налічує 52 національні буятричні асоціації. Основна мета Української Асоціації Буятрики (УАБ) - сприяння поширенню наукових та практичних контактів між спеціалістами ветеринарної медицини у світі, організація наукових форумів для обговорення захворювань ВРХ та інших жуйних, проведення практичних семінарів і допомога у публікуванні наукових праць за кордоном, координація науково-дослідної роботи з проблем жуйних між країнами членами ЄАБ. Важливою роботою УАБ є налагодження контактів з національними асоціаціями інших країн, які входять у САБ та ЄАБ, а також міжнародними організаціями.

В нашій державі створюється Українська асоціація буятрики (УАБ). Після створення УАБ нас приймуть у Світову асоціацію буятрики (САБ) та Європейську асоціацію буятрики (ЄАБ). Просимо науковців, інспекторів, практичних лікарів ветеринарної медицини, студентів та всіх бажаючих звертатись в Інститут біології тварин НААН для отримання інформації щодо вступу в Українську асоціацію буятрики.

Всю необхідну інформацію можна отримати у Інституті біології тварин НААН за адресою 79034 м. Львів, вул. В. Стуса, 38., а також за тел/факсом: +38(032)270-23-89, телефоном: +38(032)270-70-29, e-mail [email protected].

 

За інформацією Інституту біології тварин НААН

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook