Гуманітарно-педагогічний факультет уклав угоду з Екзаменаційним департаментом Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment)

1 березня 2016 року

     Напередодні гуманітарно-педагогічний факультет з ініціативи декана Василя Шинкарука уклав угоду з Екзаменаційним департаментом Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment, Великобританія), який є визнаним у світі центром навчання і оцінювання рівня володіння англійською мовою. 

     Свідками визначної події для розвитку нашого університету стали – Дарина Сіжук, консультант екзаменаційного департаменту Кембриджського університету в Україні, Cambridge English Language Assessment, Наталя Арістова та Олена Соловйова, викладачі кафедри романо-германських мов і перекладу, Людмила Макодзей, заступник декана.

     Така співпраця надає гуманітарно-педагогічному факультету право здійснювати мовну підготовку відповідно до рівнів Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (А1-С2), а також готувати слухачів до міжнародних екзаменів під керівництвом найкваліфікованіших філологів та приймати відповідні екзамени у стінах нашого факультету (детальна інформація за посиланням – http://nubip.edu.ua/node/19484).

    Необхідність володіння іноземною мовою для науково-педагогічних працівників передбачена Постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 656 про «Порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань» (вчене звання доцента і професора присвоюється особам, які мають сертифікат відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти (на рівні не нижче В2), Постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1187 про «Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності закладів освіти» (науково-педагогічні працівники, які забезпечують провадження освітньої діяльності іншою, крім української та російської, мовою, повинні мати сертифікат відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти (на рівні не нижче В2).

     Необхідність володіння іноземною мовою для студентів – це нові можливості у навчанні та працевлаштуванні у всьому світі.

     У зв’язку з цим, сьогодні гуманітарно-педагогічний факультет матиме можливість як ефективно та якісно навчати іноземній мові, так і, за участю Екзаменаційного департаменту Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment), проводити тренінги, семінари для підвищення педагогічної майстерності НПП факультету та формування іншомовної компетентності студентів, викладачів, працівників університету та усіх зацікавлених.

Василь Шинкарук,
декан гуманітарно-педагогічного факультету,
Людмила Макодзей,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook