Землевпорядники вивчили досвід ведення кадастру нерухомості у Німеччини під час міжнародного тематичного семінару

19 лютого 2016 року

     16 лютого на базі факультету землевпорядкування спільно з Асоціацією «Земельна спілка України» та товариством з управління та продажу земель (Bodenverwertungs- und -verwaltungs GmbH), що здійснює управління землями державної власності у Східній Німеччині, пройшов міжнародний науково-методичний семінар «Ведення кадастру нерухомості у Німеччині».
     Його мета – обмін досвідом між фахівцями, обговорення перспективних напрямків розвитку кадастру нерухомості, зонування території населених пунктів, економіки землекористування, оцінки земель та визначення пріоритетних аспектів подальшого розвитку управління земельними ресурсами в умовах децентралізації влади.

     У вступному слові декан факультету Тарас Євсюков зазначив, що такий захід сприятиме розвитку міжнародних контактів університету, а також підвищенню ефективності та якості наукових досліджень, обміну досвідом між експертами.
     Спеціаліст відділу міського будівництва (будівельному управлінні) Дортмунда Олаф Греве поділився з учасниками семінару досвідом про планування використання земель в Німеччині на прикладі міста Дортмунда, пояснив послідовність цього процесу, розтлумачив процедуру надання дозволу на будівництво та функції містобудівного кадастру в плануванні та забудові.

     Рейнхард Крумпхольц, який очолював різні кадастрові і картографічні служби, ознайомив присутніх із порядком та організацією ведення кадастру нерухомості у Німеччині, його послугами та джерелами фінансування.

     Активну участь в обговоренні взяли декан Тарас Євсюков, завідувачі кафедрами землевпорядного проектуванняАндрій Мартин, земельного кадаструВіктор Заяць, асистент кафедри управління земельними ресурсами Григорій Колісник та ін. Семінар пройшов у дружній та невимушеній атмосфері. А його учасники обмінювалися думками з актуальних питань у сфері управління земельними ресурсами.
     Науково-методичний семінар зацікавив не лише викладачів та студентів факультету землевпорядкування, але й фахівців у галузі земельних відносин. На семінарі були присутні Андрій Яцук (ТОВ "Український центр реконструкції та розвитку"), Роман Деркульський (Департамент земельних ресурсiв КМДА), Людмила Сімонова (ВГО «Українське товариство оцінювачів»), Ольга Краснолуцька (ДП "УКРНДПІЦИВІЛЬБУД"). Вони також долучилися до обговорення проблем ведення державного земельного кадастру в Україні.

     На завершення Андрій Мартин висловив від імені усіх присутніх вдячність за організацію змістовного й цікавого заходу та сподівання на подальшу співпрацю з німецькими колегами.

     Із презентаціями можна ознайомитися за посиланням: http://www.ex.ua/732752463148


Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook