22 січня 2016 р. проведено круглий стіл «Соборність України: від минулого до сьогодення»

28 січня 2016 року

З метою сприяння національної свідомості та вихованню патріотизму в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на гуманітарно-педагогічному факультеті кафедра історії і політології провела 22 січня 2016 р. круглий стіл «Соборність України: від минулого до сьогодення».

У ході круглого столу було обговорено історичні передумови, що сприяли державній консолідації українського народу, проаналізовано ситуативні проблеми, які виникли на шляху будівництва незалежної держави. Схарактеризовано діяльність історичних персоналій – державних, громадських та військових діячів – фундаторів української державності.

Однією з найважливіших історичних дат є саме 22 січня (проголошення першої незалежності у 1918 р. та проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР), коли в Україні відзначається День Соборності. Заходи з цієї нагоди розпочинають ювілейні вшанування в рамках Року Державності України відповідно до зазначених дат.

Відзначення Дня Соборності України ще раз засвідчує консолідацію українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборної української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, почуття національної гідності.

Соборність – це державність, єднання народу!
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook