Юридичний факультет долучився до розробки стандарту вищої юридичної освіти для бакалаврів

10 листопада 2015 року

     9 листопада Міністерство освіти і науки України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні за підтримки проекту USAID «Справедливе правосуддя» презентували проект державного стандарту юридичної освіти за бакалаврським рівнем. До участі в проекті долучилися і декан юридичного факультету Олена Яра та її заступник Олена Улютіна.

     З вітальним словом виступила Інна Совсун, перший заступник міністра освіти і науки України, яка наголосила на важливості державного стандарту юридичної освіти та подякувала за співпрацю та підтримку експертам і його розробникам. Продовжив виступ Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні. Він зазначив, що даний проект є досить важливим кроком до трансформації існуючої системи освіти. Наталія Петрова, заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя» підтримала його. Далі з презентацією проекту Стандарту освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі знань «08 Право» зі спеціальності «081 Право» виступив Андрій Бойко, член Вищої ради юстиції України.

     Зазначений стандарт відображає сучасну концепцію вищої освіти, що ґрунтується на розвитку професійних навичок, визначає компетенції, вміння та мінімальні вимоги до змісту навчальних курсів для підготовки правників відповідно до потреб правової держави та ринкової економіки. 

     В обговоренні проекту стандарту взяли участь декан юридичного факультету Олена Яра, експерт, залучений Координатором проектів ОБСЄ, Катажина Фурман з Інституту права і суспільства (Польща) та експерти, залучені Проектом USAID «Справедливе правосуддя», Дейлен Свенсон, професор факультету права Католицького університету імені Йоана Павла ІІ, Бернд Хайнріх, професор юридичного факультету Тюбінгенського університету (Німеччина) та Дмитро Кесслер, асистент юридичного факультету Університету ім. Гумбольдта (Берлін, Німеччина).

Олена Улютіна,
заступник декана юридичного факультету


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook