Побачила світ монографія «Агробіологія ризосфери рослин»

7 жовтня 2015 року

У рамках співпраці між університетом та Національною академією аграрних наук України підготовлена та видана монографія «Агробіологія ризосфери рослин» під авторством президента НААН Ярослава Гадзала, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки, завідувача кафедри молекулярної біології, мікробіології і біобезпеки НУБіП України Миколи Патики, заслуженого діяча науки і техніки, віце-президента НААН Анатолія Зарішняка. 

У монографії викладено сучасні знання в галузі вивчення мікробіології ризосфери рослин, про закономірності формування та функціонування складних взаємин в системі грунт - мікроорганізм - рослина, з глибоким аналізом і узагальненням накопичених світових наукових даних про роль і значення біологічної системи ризосфери в житті вищої рослини. Представлені відомості про ризосферу як зону максимального зосередження та функціональної активності грунтових організмів. Розглянуто біологічна складова грунту і різнорівневі системи грунтових співтовариств, оскільки формування адаптаційного потенціалу мікробно-рослинних взаємодій в значній мірі визначає екологічну цінність рослин і розкриває потенціал підвищення їх продуктивності на тлі збереження гомеостазу грунтів і зниження екологічних ризиків. Узагальнено праці вчених з різних міждисциплінарних робіт, напрямків і сфокусовані для зв'язку їх в області екосистемних досліджень.
Монографія є унікальним виданням і не має аналогів на теренах СНД.

Ознайомитися з книгою можна в читальному залі наукової бібліотеки університету в навчальному корпусі №4. Зміст монографії – у прикріпленому файлі.

zmist.rar

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook