На факультеті землевпорядкування відзвітували завідувачі кафедр

28 вересня 2015 року

     24 вересня відбулися збори науково-педагогічних працівників факультету землевпорядкування.
     На порядку денному – звіти завідувачів кафедр щодо реалізації кадрової, навчальної, методичної, наукової, виховної та інших видів діяльності.

     Першим звітував завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин. Доповідач зазначив, що викладацька та наукова робота кафедри акцентується на питаннях територіального планування, упорядкування земельно-майнових відносин, розвитку сільських територій та забезпеченні сталого землекористування. Значна увага приділяється питанням завершення земельної реформи в Україні, адміністративно-територіального устрою та управління сільськогосподарською нерухомістю.
     Викладачі кафедри беруть активну участь у підготовці нормативно-правових актів та документів у галузі стандартизації, які дозволять наблизити землекористування в Україні до кращих практик Європейського Союзу.
     При кафедрі функціонує навчально-наукова лабораторія «Землевпорядного проектування».
Акцентовано увагу також на напрямах підвищення якості навчання за рахунок постійної актуалізації навчального матеріалу відповідно до цілей та завдань державної земельної політики.

     Завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош прозвітувала про здобутки кафедри за звітний період та окреслила ряд завдань на перспективу.
     Доповідач зазначила, що подальша робота кафедри буде направлена на розширення перспективних джерел фінансування науково-дослідних робіт, активну співпрацю з бізнесом, участь у наукових конкурсах на здобуття міжнародних і національних премій тощо.

    

      Завідувач кафедри геоінформаційних систем і технологій Світлана Кохан проінформувала про основні напрямки наукової роботи кафедри.
     Тут функціонують навчально-науково-виробнича лабораторія геоінформаційних технологій і дистанційного зондування та навчально-наукова лабораторія геоінформаційних технологій. Доповідач коротко доповіла про наукові розробки НПП кафедри та про перспективи на майбутнє. 

     Завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук зазначив, що головним завданням кафедри є підвищення якісного складу викладачів через підготовку та захист кандидатських і докторських дисертацій.
     В організаційному плані кафедра планує продовжити підготовку наукових та науково-педагогічних кадрів у сфері землеустрою та кадастру, економіки природокористування, конструктивної географії і раціонального використання природних ресурсів, фізичної географії, геофізики і геохімії ландшафтів.
     Викладачі кафедри свою роботу спрямовують на впровадження у навчальний процес міжнародних стандартів якості підготовки фахівців, стандартизацію технічного забезпечення навчального процесу у сфері землеустрою, картографії, геодезії та кадастру та ін.

     Також звітувала в.о. завідувача кафедри земельного кадастру Лариса Паламарчук. Вона зазначила, що пріоритетним завданням кафедри є професійна підготовка фахівців для потреб спеціально уповноваженого органу виконавчої влади земельних ресурсів. За останні роки на кафедрі не ведуться науково-дослідні тематики. Підсилити цю складову – головне завдання науково-педагогічних працівників. Напрацювання в цьому плані вже є. Подано ініціативну тематику, яка буде розширена і запропонована як науково-дослідна.
     Всі завідувачі зупинилися і на культурно-виховній роботі студентів, оскільки на кожній кафедрі є наставники академічних груп.
     Після запитань та жвавої дискусії звіти доповідачів були затверджені.

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook