Європейська наукова спільнота підбила підсумки річної роботи по тваринництву

7 вересня 2015 року

     З 31 серпня по 4 вересня у Варшаві (Польща) на базі Національного аграрного університету відбулися 66-ті річні збори Європейської федерації тваринників (ЕААР) – організації, яка об’єднує науковців з понад 40 країн Європи. Цей захід, який був зручною платформою для обміну думок та обговорення потенційних проектів, відбувся за безпосередньої підтримки Польського зоотехнічного товариства і мав на меті неформальне підбиття підсумків діяльності науковців за рік.

     На форум зібралося близько 1200 науковців з понад 45 країн. Вони відвідали 56 різноманітних наукових секцій, присвячених широкому спектру наукових проблем: від організації тваринництва в господарствах населення до перспектив застосування останніх досягнень епігенетики у виробництві тваринницької продукції.

     Від України в роботі річних зборів брав участь в.о. завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин НУБіП України Андрій Гетя, який презентував результати окремих наукових досліджень щодо удосконалення системи класифікації туш свиней в Україні. Він також виступив з доповідями на форумі «Сучасні ризики і перспективи розвитку тваринництва в господарствах населення» (організовано ФАО ООН) та сателітному семінарі «Руміномікс» (проект Horizon 2020).
     Наступні збори заплановано провести в Белфасті (Велика Британія) у 2016 році.

В. Бочков,
доцент кафедри генетики,
розведення та біотехнології тварин

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook