Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь...

2 вересня 2015 року

     1 вересня 2015 р. до наукової бібліотеки завітав колишній випускник нашого університету, а саме факультету захисту рослин у 1977 р., що проживає в Німеччині, Гібфрід Шенк.
Пан Шенк – знаний науковець в галузі захисту рослин, доктор біологічних наук і водночас віднедавна – студент, який навчається в одному із вишів Німеччини за програмою бакалаврату, де вивчає історію на філософському факультеті.

     Цікавиться сучасною аграрною історією Східної Європи, а до України завітав з метою підбору матеріалів для написання курсової та дипломної роботи, які, до речі, теж пов’язані з Україною. Курсова робота, яку необхідно підготовити через декілька місяців, присвячена впливу голодомору у 30-40 роках 20 століття на менталітет та демографічну ситуацію в Україні. Дипломна робота пана Шенка присвячена розвитку цукропереробної промисловості на території України у 20-30 роках 19 століття.

     Приємно, що для пошуку необхідної інформації Гібфрід Шенк вибрав саме нашу наукову бібліотеку, оскільки, за словами гостя, досить швидко і оперативно зміг віднайти необхідну інформацію про неї на сайті університету, тож спланував і повідомив про свій приїзд напередодні дня знань.

    Бібліотечні працівники до приїзду іноземного гостя підібрали потрібну йому наукову літературу та підготували дві книжкові виставки, що були присвячені темі голодомору в Україні та розвитку цукрової промисловості. Гібфрід Шенк був приємно вражений кількістю матеріалів за темами, що його цікавлять, і сказав, що буде відвідувати нашу бібліотеку кожного разу, коли буде приїжджати до України.

    Нас, бібліотечних працівників, здивувало, з якою душевністю і навіть патріотизмом говорив пан Шенк про Україну, а також те, що незважаючи ні на що, він зважився розпочати нову сторінку свого життя, ще й при цьому намагається якомога більше розповідати хорошого і приємного про нашу країну за кордоном. Як тут не згадати слова Т.Г. Шевченка «Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь».

Кіщак Тетяна

директор наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook