Магістри 1 року навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК обговорили основні питання щодо підготовки магістерських кваліфікаційних робіт

18 грудня 2024 року

 17 грудня 2024 року відбулась зустріч науково-педагогічних працівників кафедри громадського здоров’я та нутриціології зі здобувачами магістерського рівня ОП «Нутриціологія» 1 року навчання заочної і денної форми. Зустріч була присвячена обговоренню проблемних, організаційних та методичних питань щодо написання магістерських робіт.

 

Завідувач кафедри Олег Швець привітав здобувачів, запросив до плідної співпраці, наголосив на необхідності дотримання дедлайнів у виконанні робіт, обов’язковості апробації проміжних результатів на науково-практичних конференціях, в тому числі, з міжнародною участю. Таких конференцій на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК проводиться чимало. Наприклад, нещодавно, 12-13 грудня цього року випускники ОП «Нутриціологія» мали можливість зробити доповіді на вже традиційній магістерській секції під час VI Науково-практичної конференції з міжнародною участю «Застосування дієтичних добавок: коли? кому? та з якою метою?»

Доцент кафедри Альона Альтанова зробила доповідь з презентацією «Як успішно написати і захистити магістерську роботу». Ця інформація є квінтесенцією вимог, зазначених в «Положенні про підготовку і захист кваліфікаційної магістерської роботи у НУБіП України» та розроблених на факультеті «Методичних вказівок для виконання магістерської кваліфікаційної роботи зі спеціальності 181 «Харчові технології».

 

 

Цінність донесеної до магістрів інформації полягала в тому, що були означені ключові етапи написання роботи, принципи формулювання її теми, мети, завдань; була приділена увага вимогам до структури роботи, змісту розділів, вибору наукових методів, особливо актуальних під час проведення нутриціологічних досліджень.

 

Магістри були ознайомлені з вимогами до організації експерименту та складання опитувальників, а головне – побачили реальні приклади формулювання змісту роботи, її мети, об’єкта, предмета дослідження, поставлених завдань і висновків. Було наголошено на правильності цитування, технічних вимогах до оформлення таблиць, рисунків, списку використаних джерел.

Насамкінець презентації було наголошено, що магістерська кваліфікаційна робота – це різновид наукової праці. Вона є відображенням компетентності магістра як фахівця певної спеціальності. Магістру повинна бути цікава обрана для дослідження тема, адже в ній він має почуватись експертом. Шлях до цієї експертності цікавий і складний водночас. Проте тільки так можна вирости над своїм сьогоднішнім рівнем.

 

Микола Ніколаєнко,
доцент кафедри громадського
здоров’я та нутриціології

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook