У центрі уваги ректорату – вступна кампанія 2015

6 липня 2015 року

 6 липня під головування ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, присвячене проведенню вступної кампанії. Але розпочав засідання очільник університету з розповіді про результати відрядження до Чехії та Словакії. Зокрема, укладено договори про співпрацю з Словацьким аграрним університетом в м.Нітра і Чеським університетом ім. Менделя. Вони передбачають обміни студентами та викладачами, стажування і проходження практик, проведення спільних наукових досліджень. Цікавим є досвід створення сучасного дослідницького центру на базі нашого університету, яким зможуть користуватися науковці з інших вишів, що спеціалізуються на науках про життя. Українську делегацію вразила організація роботи дендропарків та ботанічних садів. В них зібрані колекції тисяч рідкісних рослин. А самі парки так облаштовані, що є не тільки місцем проходження практик і проведення дослідів, а й перлинами міст. 

 
Потому перейшли до планування роботи на поточний тиждень. Сьогодні розпочався прийом документів на вступ до магістратури, а з 10 липня стартує вступна кампанія на бакалаврат. Також сьогодні розпочала роботу І міжнародна літня школа на базі Заліщицького аграрного коледжу, про що повідомив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Для поліпшення роботи кураторів груп за участі ректора буде проведена нарада та переглянуто положення про їх роботу.
 
Про підготовку до засідання вченої ради, яке за попередньою інформацією відбудеться 28 серпня, доповіла учений секретар Оксана Барановська.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформував про стан виготовлення додатків до дипломів. Уся необхідна інформація і технічна робота виконана, чекаємо на відкриття ЄДЕБО. Також на останньому засіданні ДАК було позитивно розглянуто шість ліцензійних справ, які подавав університет – три бакалаврські напрями та три спеціальності магістратури. 
 
Проректор з науково-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило доповів про проведену нараду з юристами відокремлених підрозділів, на якій були заслухані звіти та поставлені завдання. 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтних робіт у першому навчальному корпусі, ремонт покрівлі у 12-му корпусі та зведення Алеї Слави. Особлива увага до облаштування кімнат в гуртожитках для першокурсників.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про підготовку до збору врожаю в навчально-дослідних господарствах, проведення семінару для викладачів і вчених по підготовці наукових проектів. Знайшла підтримку пропозиція провести співбесіди з керівниками відокремлених підрозділів, на яких заслухати стан підготовки фахівців та стратегію розвитку навчальних закладів. Також були презентовані проекти присяги першокурсника, яку розробили фахівці гуманітарно-педагогічного факультету під керівництвом декана Василя Шинкарука, та пам’ятки по енергозбереженню і заощадженню води для студентів, які мешкають у гуртожитках. Пам'ятка підготовлена фахівцями служби проректора Валерія Іщенка та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на чолі з директором Володимиром Козирським. Документи обговорюються і доповнюються членами ректорату.
 
Про завдання на тиждень доповіли очільники відділів - планово-фінансового Тетяна Костюк, юридичного Андрій Бова, кадрів Валентина Шаповал, спеціального Сергій Лаговський, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, начальник військової кафедри Анатолій Есаулов, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко.
 
Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив Сергію Кваші провести аналіз програм підготовки, перелік дисциплін усіх спеціальностей у порівняні з вітчизняними, європейськими та американськими університетами, розробити план навчання молодих викладачів, внести пропозиції щодо організації медичного огляду. Директору ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталію Коваленку – організувати роботу волонтерів у приймальній комісії, які будуть допомагати абітурієнтам, підготувати проекти планів підготовки до відзначення Дня знань та в цілому виховної роботи для кожного курсу. Ігорю Ібатулліну – опрацювати питання створення міжкафедральної лабораторії, обладнання якої зможуть використовувати викладачі і вчені університету, тримати на контролі збирання врожаю в НДГ та його реалізацію. Валерію Іщенку – до кінця тижня завершити проходження експертизи проекту відновлення третього корпусу, в ньому ж – провести дегазацію, активно готуватися до зимового періоду.
 
На завершення очільник університету Станіслав Ніколаєнко наголосив на продовженні профорієнтаційної роботи. Адже від якості проведення вступної кампанії залежить майбутня діяльність університету.
 
Дениc Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook