Інтерактивний День кар'єри: інноваційні рішення для агросадиб – досвід та інсайти для майбутніх фахівців індустрії гостинності

16 жовтня 2024 року
У рамках Дня кар’єри здобувачі вищої освіти ОП «Туризм» і «Готельно-ресторанний бізнес» мали унікальну можливість наблизитися до реального бізнесу та отримати практичні рекомендації від досвідчених власників агросадиби «Золота Сота» Віталія та Марини Мостових, які присвятили розвитку свого бізнесу понад 8 років.
На гостьовій лекції студенти дізналися всі інсайди про створення успішної агросадиби: від початкових кроків до масштабування бізнесу. Власники поділилися своїми секретами успіху, розповівши про маркетингові стратегії, які допомогли їм залучити клієнтів та побудувати впізнаваний бренд. Це був справжній майстер-клас для майбутніх підприємців.
 
Здобувачі ОС «бакалавр» у рамках вивчення дисциплін «Сільський зелений туризм», «Технологія обслуговування в оселях сільського зеленого туризму», а ОС «магістр» - «Бізнес-планування осель сільського зеленого туризму» розширили свої знання з започаткування своєї справи, розвитку агрооселі, комунікаційної взаємодії з гостями тощо.
За результатами гостьової лекції студенти:
  • отримали цінні знання про особливості організації сільського зеленого туризму, комфортні умови проживання для гостей та додаткові послуги, такі як дегустації місцевої продукції, майстер-класи та екскурсії;
  • ознайомилися з різними бізнес-моделями агросадиб, які пропонують послуги сільського зеленого туризму, дізналися про маркетинг і менеджмент туристичних послуг, залучення інвестицій;
  • отримали практичні поради щодо складання бізнес-плану та організації роботи агросадиби;
  • як розвивати особистий бренд і його підтримувати;
  • як ефективно використовувати Instagram, Facebook та TikTok для самопросування агросадиби;
  • як створити злагоджену команду – як ключ до успіху будь-якого проекту.
 
Особливу увагу учасників привернули практичні приклади застосування інноваційних технологій в агросадибі та індустрії гостинності. Лекція перетворилася на живий діалог, де кожен міг висловити свою думку та задати питання.
Під час лекції увага зосереджувалася на особистому бренду власника агросадиби. Це обличчя Вашого бізнесу, яке викликає довіру, лояльність та бажання співпрацювати саме з вами. Наголошувалося, що саме особистий бренд – це інвестиція в майбутнє вашого бізнесу.
Ментори акцентували увагу, що розвиток агросадиб в Україні – це не просто тренд, а перспективний напрямок бізнесу з великим потенціалом. Існує багато причин, чому варто інвестувати в цей сегмент ринку, наприклад, для власника агросадиби – це стабільне джерело доходу, збереження сімейних традицій, розвиток місцевої економіки, екологічно чистий бізнес та реалізація творчих ідей.
Здобувачка вищої освіти Олександра Кобічук, яка навчається за освітньо-професійною програмою «Туризм» по завершенню лекції відмітила нестандартний підхід менторів до подачі матеріалу. Їхні практичні рекомендації стали справжнім дороговказом для тих, хто мріє розпочати власну справу. А вміння спілкуватися з аудиторією, демонструючи приклади з власного досвіду, надихає на втілення наших ідей у життя.
Від імені всіх учасників гостьової лекції висловлюємо щиру подяку менторам за участь та цінні знання, якими Ви з нами поділилися. Ваша лекція стала справжнім відкриттям для наших студентів, адже вона не тільки розширила їх теоретичні знання, але й надала практичні рекомендації та мотивувала до розвитку вітчизняного сільського зеленого туризму.
Бажаємо Вам успіхів та подальшого розвитку Вашої агросадиби!
Дякуємо всім, хто долучився до заходу!
 
Ірина КУДІНОВА,
доцент кафедри готельно-ресторанної
справи та туризму 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook