НУБіП України – активний учасник проекту Темпус «QANTUS – Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище в українських університетах»

7 червня 2015 року

     НУБіП України представлений на семінарі в рамках участі в проекті Темпус «QANTUS – Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище в українських університетах», який відбувся в Університеті м. Генуя (University of Genova, Italy) та Університеті м. Павія (University of Pavia, Italy).

    

     25-28 травня 2015 року відбувся третій навчальний семінар в рамках проекту Темпус «QANTUS – Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище в українських університетах» на базі Університету Генуї та Університету Павії (Італія).
     НУБіП України презентувала начальник навчального відділу, доцент Оксана Зазимко. У заході взяли участь представники МОН України, НМЦ «Агроосвіта», Інституту екології Карпат та університетів-партнерів України, серед них окрім нашого університету, були представлені Одеська національна морська академія; Одеський державний екологічний університет; Львівський національний аграрний університет; Білоцерківський національний аграрний університет; Уманський національний університет садівництва та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

    

     На семінарі були заслухані презентації всіх учасників проекту, а також лекції, тренінги та дискусії, які проводили професори і співробітники університетів міст Генуя та Павія (Італія) – Вінченсо Б’янко, Альфредо Скварцоні, Моніка Пенко, Анжело Мусайо (Університет Генуї) та Марія Конфалон’єрі і Мішелла Кобеллі (Университет Павії).


 

     Учасники семінару були ознайомлені з практичними особливостями системи вищої освіти Італії у цілому та організації навчального процесу в Університеті Генуї і Університеті Павії зокрема, запровадження ступеневої освіти і університетах Італії та системою накопичення кредитів. Розглядались питання про національні та галузеві рамки кваліфікації, особливості кваліфікаційних рівнів вищої освіти в Італії, планування результатів навчання в галузі наук про навколишнє середовище, особливості розробки навчальних програм та організації навчального процесу в університетах Італії.

Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу, доцент

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook