Кураторська година: «колабораціонізм та його наслідки для сучасної студентської молоді»

18 вересня 2024, 12:23

17 вересня 2024 року відбулися зустрічі кураторів Ірини Матвієнко та Тетяни Кичкирук з групами МВ-21002б (онлайн) та МВ-23002б (очно) відповідно. Зустріч була присвячена питанню колабораціонізму та його наслідкам для сучасної студентської молоді.
Куратори наголосили, що від 15.03.2022 р. набули чинності Закони України № 2108-IX та  № 2107-IX, якими запроваджено відповідальність за співпрацю з державою-агресором в інформаційній, освітній, політичній, військовій, адміністративній, господарській та трудовій сферах.


Студентам було повідомлено про те, що на сьогодні колаборація - це складний психосоціальний феномен добровільної співпраці з ворогом в різних соціокультурних сферах життя, результатом якої є замах на національну безпеку України, створення загрози національному суверенітету, територіальній цілісності, конституційному ладу та іншим національним інтересам країни. Серед молоді, це питання набуває особливої ваги, адже молоде покоління дуже легко ввести в оману та переконати діяти неправомірно через матеріальну винагороду. Для того, щоб попередити та уберегти від непоправних дій, які можуть тягти за собою кримінальну відповідальність, були проведені роз’яснювальні бесіди зі студентами даних груп.


На зустрічі були обговорені й інші питання, які стосувалися навчального процесу, а саме – відвідування занять та дотримання правил проживання в гуртожитку.

 

Куратори груп МВ-21002б та МВ-23002б
Ірина Матвієнко і Тетяна Кичкирук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook