Гостьова лекція для здобувачів ОС «Магістр» від колег із Королівства Нідерландів

18 квітня 2024 року
  Унікальна можливість випала студентам факультету землевпорядкування НУБіП України стати учасниками гостьової лекції на тему «Experience the Netherlands Topographic System» (Досвід нідерландської топографічної системи) від колег з Королівства Нідерландів Боба Баккера, Паскаля Коопса та Ксенії Бережної, які представляють Агентство кадастру, реєстрації та картографії Нідерландів (Kadaster).

  З української сторони факультет землевпорядкування представляли декан факультету Тарас Євсюков, доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антон Кошель та доцент кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько.

  За змістом матеріалу студенти мали можливість ознайомитися з досвідом Королівства Нідерландів щодо їхньої топографічної системи, використання геоінформаційних систем в кадастрових роботах та підходів до картографічного моделювання. Зокрема здобувачі отримали неоціненно корисну інформацію щодо:

  1. Кадастру Нідерландів та принципів його роботи;
  2. Дізналися як працює оновлення картографічних матеріалів Нідерландів;
  3. Побачили на реальних кейсах підходи до використання штучного інтелекту при створенні карт.

  Остання фаза лекційного заняття була надзвичайно цікава оскільки передбачала можливість поставити питання гостям з Нідерландів і отримати фахову відповідь та експертизу від них. Таким чином, студенти отримали відповіді на запитання щодо вартості картографічних та геоінформаційних робіт в Нідерландах, архітектуру кадастрової системи Нідерландів, геоінформаційного програмного забезпечення ESRI, яке до речі використовують студенти нашого факультету, та роль штучного інтелекту в сучасних бізнес процесах кадастрової системи.

  Вся отримана під час лекції інформація буде надзвичайно якісно й корисно використана у підготовці магістрів факультету землевпорядкування та значно розширює кругозір наших студентів на шляху до справжнього європейського рівня освіти.

  Висловлюємо щиру подяку нашим колегам з Нідерландів за проведену лекцію та постійну підтримку України в ці складні часи. Сподіваємось що започаткована практика є лише першим кроком у нашій співпраці з Нідерландами.


Антоніна Москаленко,
в.о. завідувачки кафедри геоінформатики і
аерокосмічних досліджень Землі

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook