Микола Томенко провів гостьову лекцію в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України

9 лютого 2024 року
    08 лютого, в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України продовжився цикл гостьових лекцій. Цього разу до коледжу завітав Микола Томенко, громадський діяч, доктор політичних наук, професор, голова наглядової ради Національного університету біоресурсів і природокористування України, голова громадського руху «Рідна країна», автор понад сотні наукових досліджень з політичних наук, історії та культурології.

  У конференц-залі зібралися студенти та викладачі коледжу, педагоги та учні Ірпінського академічного ліцею НУБіП України. На початку заходу зі вступним словом до присутніх звернувся директор коледжу, кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Костюк, акцентувавши увагу присутніх на актуальності лекції адже розуміння історичних передумов розвитку української державності є обов’язком кожного громадянина.

  «Історія вчить лише тих, хто її знає!» – під таким гаслом розпочав зустріч Микола Томенко. У своєму виступі лектор поділився своїми роздумами щодо визначення часу існування Української держави та закликав здобувачів освіти вивчати українську історію та не повторювати історичних помилок. У ході лекції Микола Володимирович презентував книгу «Міфи і таємниці останнього гетьмана України: з нагоди 150-річчя Павла Скоропадського», у якій описано життя і діяльність останнього гетьмана України Павла Скоропадського та проаналізовано головні історичні здобутки доби Української Держави (29 квітня – 14 грудня 1918 р.). Це видання є цінним джерелом знань та натхнення для всіх, хто цікавиться українською історією та культурою.

  За словами автора, його метою було розвіяти деякі міфи і стереотипи, що склалися навколо персоналії Павла Скоропадського, а також показати його як людину, політика, військового, господарника, мецената і патріота України. Книга містить багато цікавих фактів, документів, свідчень, фотографій та досліджень, які допоможуть читачам краще зрозуміти історію України та її національну ідею. Під час зустрічі Микола Томенко акцентував увагу присутніх не лише на історію України за часів правління Павла Скоропадського, а й різні періоди існування держави в цілому. Піднімалися також теми українізації, мови, становлення незалежності держави.

  Презентація пройшла у захоплюючій і дружній атмосфері. Микола Томенко відповідав на запитання студентів, викладачів та гостей заходу, ділився своїми думками та планами на майбутнє. По закінченню заходу студенти та ліцеїсти отримали цінні подарунки на згадку про зустріч – добірку книг для бібліотек від Миколи Томенка.

  Від щирого серця висловлюємо Миколі Володимировичу Томенку щиру вдячність за цікавий просвітницький захід та долучення до освітнього процесу Ірпінського фахового коледжу. Ваша небайдужість до освіти молоді є гідним прикладом для наслідування. Бажаємо вам подальших успіхів у вашій діяльності, нових звершень та вдячних слухачів.

Ольга Шульгун,

заступник директора з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook