М’ясопереробка та безпечність дитячого харчування — у полі зору факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

21 березня 2015 року

      12-13 березня студенти магістратури факультету харчових технологій та управляння якістю продукції АПК взяли участь у роботі конференції «Wurstech. Мясопереробка 2015», яка відбулася у Пущі-Водиці.

     

     У рамках заходу заслухані та обговорені актуальні доповіді, що об’єднали досвід та стратегію дій і планів на майбутнє. Під час конференції проводилися дискусії і круглі столи. Зокрема, перший — «Проблеми збуту продукції м’ясопереробки» — пройшов за участю торгових мереж «Фуршет», «Караван», «Метро», «Таврія В», «Новус» та інші. На ньому обговорювалися проблеми збуту продукції м’ясопереробки, труднощі у взаємовідносинах між постачальниками і торговими мережами. Другий — «Кон'юнктура ринку м'яса» - відбувся за участю українських виробників, експортерів та імпортерів м'яса. Під час дискусії розглядалися питання як внутрішнього ринку, так і зовнішнього- ЄС, Росії, Китаю, Південної Америки, країн Сходу.

     А вже 17-20 березня пройшла найвідоміша столична виставка дитячих товарів «BabyExpo-2015», в рамках якої відбулися також і конференції, форуми та ярмарки. Активну участь у проведені науково-практичної конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність» від нашого університетувзяли науковці і студенти факультету харчових технологій та управляння якістю продукції АПК.

     У доповіді «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА М′ЯСНИХ ПРОДУКТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ» декан факультету Лариса Баль-Прилипко зазначила, що ринок дитячого харчування України перенасичений імпортною продукцією, яка, подекуди, не має необхідних документів, що підтверджують якість, безпечність та відповідність стандартам. Вітчизняні виробники продукції для дитячого харчування переживають важкі часи. Вона представлена в основному молочною групою, небагато фруктово-овочевих продуктів. Знайти ж м`ясні і рибні продукти українського виробництва, призначені для дитячого харчування, майже неможливо.

     Доповідачка констатувала, що сучасний стан дитячого харчування (в т.ч. м’ясних продуктів ) є незадовільним. Про це свідчать дані експертів щодо численних перевірок якості продукції, дотримання стандартів, норм і правил. Тому перспективним напрямом для наукової-дослідної роботи і практичної реалізації є пошук інноваційних способів та засобів для виробництва безпечних м'ясних продуктів нового покоління.

     Баль-Прилипко Л.В. наголосила, що в НУБіП України передбачається запуск проекту eкoтехнології м'ясних продуктів, у межах якого планується розробка та запуск у виробництво м’ясних консервів для дитячого харчування. Реалізація проекту сприятиме підвищенню рівня безпечності та якості м'ясної продукції дитячого харчування за рахунок використанням інноваційних екотехнологій, мінімізує ризики харчових отруєнь за рахунок антибактеріальної дії активованих систем. Впровадження розробки уможливить створення в Україні спеціалізованого екобренду м'ясних та рибних продуктів.

Богдана Леонова,
аспірант кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook