Складання пазлу учасниками ЄВРОКЛУБУ HISTORYEU

15 листопада 2023, 1:44

Починаючи з жовтня 2022 року російські війська запустили сотні ракет і безпілотників по енергетичній інфраструктурі далеко від лінії фронту в Україні: схоже, їхні атаки були спрямовані на те, щоб зламати волю народу до спротиву. Обстріли України крилатими та балістичними ракетами, ракетами класу «земля-повітря» руйнували енергетичні об’єкти та іншу інфраструктуру в масштабі. Безжальний напад на енергомережу України позбавив мільйони людей по всій країні електрики, тепла, води та інших необхідних послуг в холодну пору року.
Попри всі труднощі, Україні вдалося захистити електромережу від колапсу. Уряд запровадив планові відключення електроенергії у багатьох містах, містечках та селах, вимикаючи світло споживачам на чотири години тричі на день, щоб допомогти зберегти енергію, в той час як бригади електротехніків поспішали виконувати ремонтні роботи.
Наразі, українці згадують цей час з бентежним передчуттям, що це знову може відбутися.
Нещодавно в мережі інтернету я, Єрмак Дар’я, учасниця Євроклубу HistoryEU звернула увагу на цікаву розробку. Це благодійні пазли, створені колаборацією ORNER&Yasno, що мають назву «Як українці з відключеннями світла боролись?». Ця розробка була створена на згадку про незламність українського народу, винахідливість та безперечний оптимізм в будь-якій ситуації. Цей пазл про період, коли шум генераторів перетворився на саундтрек наших рутинних справ. Благодійна місія полягає в тому, що близько 70% від їх вартості йде на різноманітні благодійні фонди. Побачивши їх, настільки захопилась цією ідеєю, що відразу замовила декілька екземплярів. Знала, що один з них хочу подарувати учасникам Євроклубу HistoryEU.
Згодом, за ідеєю координаторки Євроклубу HistoryEU Людмили РАДЧЕНКО, складання цих пазлів стало не лише розвагою, а й повноцінним конкурсом для наших здобувачів освіти. Під час складання ми обговорювали новини у світі, безпосередньо історичні теми, згадували дні і ночі без електроенергії та ділились цікавими фактами про Європейський Союз. Євроклубівці створили рейтинг учасників, які взяли участь у складанні пазлів. Переможці отримали сувеніри від євроклубу, та головне, корисно, змістовно, цікаво, незвично провели час.

 

 


Дар’я Єрмак,
учасниця Євроклубу HistoryEU

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook