UniGreen приймає делегацію з України

15 листопада 2023 року
  13-17 листопада 2023 р. у рамках співпраці з Європейським альянсом UniGreen проходить візит представників НУБіП України до Політехнічного університету Коімбра (Португалія). Даний захід відбувається за підтримки партнерів з Варшавського університету наук про життя та Польської агенції міжнародних обмінів NAWA. Участь у делегації беруть директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко, заступник декана факультету аграрного менеджменту з міжнардної діяльності Олена Ковтун та заступник декана з міжнародної діяльності гуманітарно-педагогічного факультету Алла Кравченко.

  Візит проходить в рамках стратегії альянсу UniGreen по робочому пакету WP4 Mobility, метою якого є підвищення активностей у напрямку інтернаціоналізації та мобільності як студентства, так і науково-педагогічного персоналу.

  Цікавим є факт, що альянс UniGreen ставить перед собою амбітні цілі виконати усі стратегічні завдання до 2033 року і, реалізовуючи Європейську стратегію для університетів, – створти єдину інтегровану освітню платформу для видачі єдиного Європейського диплома.

  Наразі Альянс об'єднує 8 університетів, до яких долучились 57 асоціативних партнерів із загальною кількістю понад 82 тисячі студентів та 7750 співробітників з 75 факультетів та 84 дослідницьких центрів. 

  Важливою складовою є також розвиток академічної та наукової мообільності в межах альянсу для виконання спільних досліджень. Також передбачається створення єдиного Міжнародного центру для впровадження цілей альянсу.

  У програмі перебування передбачено низка зустрічей з обговоренням можливостей розвитку співпраці з представниками Політехнічного університету Коїмбра, зокрема, з про-президентом та інституційним координатором з міжнародної діяльності Prof. Maria João Cardosos, віцепрезидентом Prof. Daniel Gomes, співробітниками міжнародного відділу: Dulce Caetano, Catarina Marques. В рамках візиту також відбулась зустріч у мерії м. Коїмбра.

  Місто Коїмбра з 1111 р. має права міського самоврядування та з 1131 до 1255 р. була столицею Португалії. Делегацію приймали начальник департаменту освіти мерії Dra. Ana Cortez Vaz, директор інституційного офісу міжнароодної діяльності мерії м. Коїмбра Dra. Joana Gouveia Loureiro.

  Представники мерії наголосили, що з самого початку широкомасштабного вторгнення північного сусіда в Україну, громада м. Коїмбра надавала та продовжує надавати всебічну підтримку громадянам України, у тому числі і забезпечення медичних послуг, курсів адаптації, мовну та гуманітарну підтримку.

  У програмі перебування передбачено низка зустрічей з обговоренням можливостей розвитку співпраці з представниками шкіл Політехнічного університету Кооїмбра, а саме: Бізнес школи, Аграрної школи, INOPOL Академії підприємництва. 

Вадим Ткачук,
проректор з науково-педагогічної роботи,

міжнародної діяльності та розвитку

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook