Концентруємо зусилля на залученні іноземних студентів

12 березня 2015 року

     12 березня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада з розвитку міжнародної діяльності.

     У своєму вступному слові Станіслав Миколайович підкреслив, що міжнародні відносини – це те дзеркало, в якому можемо побачити себе. На сьогодні рейтинг вишу залежить від багатьох показників. Одним із визначальних є кількість студентів-іноземців. Маємо представити себе світу, - наголосив ректор, адже у нас є багато чого зроблено. Разом із цим багато ще належить виконати. Університету потрібна реальна участь у міжнародних грантах і програмах. Кожен структурний підрозділ – факультет, навчально-науковий інститут, кафедра – має ефективно співпрацювати із вишами за рубежем.

     Коротко про здобутки та програму з розвитку міжнародної співпраці на поточний рік проінформували відповідальні від ННІ – Алла Дудник (енергетики, автоматики і енергозбереження), Сергій Зібцев (лісового і садово-паркового господарства), Наталія Демешкант (післядипломної освіти) та факультетів – Наталія Передерій (аграрного менеджменту), Юрій Кравченко (агробіологічний), Марина Галат (ветеринарної медицини), Мар’яна Ващик (економічний), Тетяна Стефановська (захисту рослин, біотехнології та екології), Ірина Купріянчик (землевпорядкування), Олена Кузьмінська (інформаційних технологій), Людмила Данькевич (гуманітарно-педагогічний), Ірина Супрун (тваринництва і водних біоресурсів), Людмила Головко (юридичний), Владислав Сухенко (харчових технологій та управління якістю продукції АПК). Катерина Сєра представила рівень міжнародної співпраці на двох факультетах – механіко-технологічному і конструювання та дизайну. Валерій Кашпаров розповів про міжнародні проекти, обсяги фінансування, угоди з МАГАТЕ Українського НДІ сільськогосподарської радіології, публікації в наукометричних базах його співробітників. Слушні пропозиції щодо розширення міжнародних зв’язків висловили професор Віктор Каленський та директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський.

    

     Заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Олександр Рязанов наголосив, що на сьогодні головна задача – це набір іноземних студентів. Він розповів про завдання і виклики щодо організації їх навчання в університеті. Збільшити контингент іноземців можна за рахунок формування навчальних планів і програм іншими мовами,зокрема російською, яка є однією з офіційних мов ООН. У цьому році вдалося реанімувати підготовчі курси і цю практику слід розширювати. Крім того, перспективи залишаються і за заочною формою навчання.

     Також Олександр Рязанов висловив прохання оперативніше здійснювати зарахування студентів-іноземців на навчання та оформлення відповідних документів. Затримка цих процесів призводить до втрати потенційних студентів.

    

    

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук додав, що визначальним чинником залучення іноземних студентів є побутові умови. Він також нагадав, що на найближчому засіданні вчена рада університету заслухає звіт про виконання плану реалізації програми «Голосіївська ініціатива - 2020», в тому числі і про міжнародну діяльність. Доповідач ще раз звернув увагу присутніх на те, що через недостатню активність в міжнародних виставках, конференціях, університет має невисокий індекс в цілому по міжнародному блоку.

    

     На завершення проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що саме міжнародна діяльність є визначальною у програмі розвитку університету. Тому вся увага роботи центру міжнародної діяльності, відповідальних від підрозділів має зосереджуватися на вирішенні питань, піднятих на нараді. Також Сергій Миколайович закликав кафедри іноземних мов підвищити рівень викладання англійської мови. Особлива увага – магістрам.

    

    

 

Ольга Наконечна
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook