День аспіранта: робота з інформаційними ресурсами бібліотеки

3 березня 2015, 14:29

3 березня 2015 р. у читальному залі навчального корпусу № 10 в рамках проведення «Дня аспіранта» у науковій бібліотеці НУБіП України відбувся перший семінар-практикум на тему «Використання інформаційних ресурсів наукової бібліотеки у науковій діяльності при написанні дисертаційної роботи» для аспірантів економічного факультету та факультету аграрного менеджменту.

 


       До молодих науковців звернулась директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак, що у своєму виступі приділила увагу окремим питанням, що стосувались особливостям пошуку наукової інформації для написання огляду літератури у дисертаційній роботі, відбору фахових наукових періодичних видань для публікації результатів дисертаційних досліджень, особливо тих, що входять до міжнародних наукометричних баз даних та відповіла на численні запитання аспірантів.

 


         Головний бібліограф наукової бібліотеки Лариса Сідько надала інформацію учасникам заходу щодо визначення індексів універсальної десяткової класифікації (УДК) для наукових публікацій та ознайомила із збірниками наукових праць інших аграрних вишів, що отримує бібліотека по книгообміну.

 


     Директор НДІ економіки і менеджменту Микола Талавиря, що теж завітав на семінар, закликав учасників активніше брати участь у міжнародних науково-практичних конференціях, що проводяться як в нашому університеті, так і в інших вишах-партнерах НУБІП України.

 


     Наукова бібліотека спільно із Радою аспірантів НУБіП України планує і надалі проводити такі заходи для молодих вчених та аспірантів, тож хочемо повідомити про те, що семінари-практикуми «Використання інформаційних ресурсів наукової бібліотеки у науковій діяльності при написанні дисертаційної роботи» відбудуться також:
- 5 березня 2015 р. о 1300 год. для аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів у читальному залі навчального корпусу № 4;
- 16 березня 2015 р. о 1200 год. для аспірантів факультету ветеринарної медицини у читальному залі навчального корпусу № 12.

 


 

       План семінару можна переглянути тут.
       Домовитися про проведення семінару для аспірантів інших факультетів можна за електронними адресами: [email protected] чи по тел. 527-85-38 директор бібліотеки Кіщак Тетяна або ж звернувшись до голови ради аспірантів НУБіП України Даценко Ірини [email protected].
 

Кіщак Тетяна,
директор наукової бібліотеки


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook