Ліс - НЕ смітник: волонтерська допомога в прибиранні Національного природного парку “Голосіївський”

9 вересня 2023 року
Київ

У рамках Всесвітнього дня прибирання 9 вересня 2023 року кожен охочий міг доєднатися до соціальної активності організованої командою «Екоконект» у партнерстві з Let’s do it Ukraine, та за підтримки локального бренду пекарня «ПІЧ» Хачапурі & Піца. Безпосереднім учасником цієї акції став небайдужий до стану навколишнього середовища Леонід ЛЕВЧЕНКО, студент 4 курсу спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» Національного університету біоресурсів і природокористування України.

У цей день зібралося близько 25 людей, щоб разом прибрати та очистити від сміття екологічну стежку «Китаївські ставки», що заходиться в Китаєвій пустині та територіально відноситься до Національного природного парку «Голосіївський».

Процес прибирання був ретельно організований, учасники розбилися на невеличкі групи і прибирали все сміття по доріжках та впадинах, водостічних колодязях, рівчаках та інших місцях, що траплялися на екологічній стежці.

Завдяки здійсненій акції, небайдужими волонтерами було зібрано близько 500 кг сміття поблизу Китаївського монастиря, що вмістилось у 27-ми сміттєвих пакетах: це побутове сміття, всілякі пляшки, багато битого скла, та інші рештки з берегів каскаду Китаївських ставків.

Учасникам екологічного заходу керівництво парку висловило найщирішу подяку у вигляді сертифікатів за колективну відповідальність за чистоту у довкіллі. Але найцінніше – це отримані незабутні відчуття, що зробив щось важливе для своєї громади!

 

Ліс - НЕ смітник - памʼятаймо про це!

Леонід ЛЕВЧЕНКО,
студент 4 курсу СПГ-2001
Вікторія МІНДЕР,
куратор групи СПГ-2001
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook