У ННІ лісового і садово-паркового господарства успішно стартував екзаменаційний період вступної кампанії до аспірантури

17 серпня 2023 року

    16 серпня 2023 року в ННІ лісового і садово-паркового господарства стартували вступні екзамени для вступників третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за трьома спеціальностями 205 «Лісове господарство», 206 «Садово-паркове господарство» та 187 «Деревообробні та меблеві технології».

    Робота комісій відбувалася за головування директора інституту Романа ВАСИЛИШИНА, до складу яких входили гаранти освітньо-наукових програм та досвідчені науковці за кожною спеціальністю. Екзамен проходив в два етапи: спочатку вступники письмо давали відповіді на теоретичні питання екзаменаційних білетів; потім проходила усна співбесіда на початку якої вступники презентували свою дослідницьку пропозицію та відповідали на запитання членів комісій.

   

    Екзаменаційні комісії високо оцінила результати іспиту та відзначили актуальність дослідницьких пропозицій вступників. Тематики майбутніх досліджень вступників спеціальності 205 «Лісове господарство» охоплюють досить широкий спектр наукових проблем від вирощування посадкового матеріалу з закритою кореневою системою до оцінки деградації лісових екосистем в наслідок ведення бойових дій на теренах нашої держави.

   

    Теми майбутніх дисертаційних досліджень деревообробної та меблевої галузей охопили виготовлення пакувальних виробів для зберігання озброєння та боєприпасів та дослідження екологічно безпечних атмосферостійких теплоізоляційних деревополімерних матеріалів.

   

    Когорту майбутніх науковців спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» сьогодні поповнюють випускники нашого Університету які вже тривалий час працюють за фахом, поєднуючи улюблену роботу та дослідження. Серед представлених робіт слід виділити дослідження інертних матеріалів в садово-парковому будівництві, враховуючі зростаючий попит на інноваційні рішення з відновлення України після масштабних руйнувань інфраструктурних об'єктів.

   

    Бажаємо майбутнім аспірантам успішного складання решти вступних випробувань та спільно з керівниками виконання всіх поставлених задач дисертаційних досліджень.

Олександр БАЛА
директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook