Виробнича практика з «Цивільного права» для студентів юридичного факультету – можливість навчитися чогось нового!

6 липня 2023 року
  Практика студентів є невід’ємною складовою частиною підготовки майбутніх правників. При проходженні виробничої практики студенти не тільки закріплюють і поглиблюють теоретичні знання, одержані в процесі вивчення загальних та спеціальних юридичних навчальних дисциплін, а й набувають уміння та навики правозастосовчої практичної діяльності. Практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні відповідного обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітнього ступеня бакалавр.
  Для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців та у відповідності до робочого навчального плану та наказу ректора університету «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 2022-2023 навчального року» від 24.01.2023 р. № 40 на юридичному факультеті було встановлено бази виробничої практики для студентів 3 курсу денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 081 Право. Основними базами цьогорічної виробничої практики з «Цивільного права» є місцеві суди, органи нотаріату, адвокатури, територіальні управління юстиції, центри з надання безоплатної правової допомоги, юридичні відділи підприємств (установ, організацій) різних форм власності.
  Студенти 3 курсу не припинили свою активність і після закінчення аудиторних занять. Щодня, перебуваючи на практиці, вони на зв’язку з керівниками практики (проф. Олексієм Піддубним та доц. Юлією Канарик) доповідають, з якими проблемними юридичними питаннями зіткнулись сьогодні. Суди, нотаріальні і адвокатські офіси – ось справжня домівка третьокурсника, і лише після проходження практики та здачі звіту їх чекає омріяний відпочинок.
  
 
  Наші практиканти з радістю поділилися враженнями.
Альона Ігнатенко: «Проходження практики у Васильківському міськрайонному суді Київської області надає можливість вивчити порядок ведення діловодства та виконання судових рішень, розглянути процесуальні акти, які регламентують порядок розгляду і вирішення цивільних справ, вміти застосовувати законодавчі акти необхідні для вирішення цивільних справ, складати процесуальні документи. Я маю змогу спілкуватися зі старшими колегами, включаючи суддів, адвокатів та інших фахівців. Це є чудовою можливістю побачити, як досвідчені професіонали працюють в судовій сфері і здобути нові знання та навички».
 
Ірина Короп: «У судді я мала змогу ознайомитися з роботою суду, розподілом обов'язків між суддями, з плануванням роботи та компетенцією суду, з методами вивчення та узагальнення судової практики. Я навіть приймала участь в прийомі суддею громадян, постійно беру участь у судових засіданнях. Саме головне, що після завершення виробничої практики у суді, я засвоїла теоретичний матеріал і здобула практичні навички».
 
Ангеліна Осипенко: «По прибуттю на місце практики я познайомилася з колективом, робочим місцем та своїми обов’язками, які потрібно буде виконувати. Я маю чудову можливість ознайомитися з роботою щодо підготовки судових справ до розгляду, та їх оформлення після завершення розгляду, організації архіву суду і зберігання справ. Мені ця робота дуже подобається, і в майбутньому, я б хотіла працювати саме тут».
 
Олександр Гамага: «Під час проходження практики в ТОВ «Центр правничої допомоги» я набуваю практичних вмінь та навичок щодо складання проектів процесуальних та інших документів, оформлення відповідних справ; надання правової допомоги громадянам в оформленні заяв та інших документів».
 
Михайло Бруква: «В Адвокатському бюро «Світлани Старчої» я вивчив принципи та організаційно-правові форми діяльності адвокатури, ознайомився з організацією прийому громадян та надання їм консультацій. Вкрай цікавою є не тільки нормативна основа діяльності, а й практичні завдання. В мої обов’язки входить заповнення ордерів, перевірка договорів, складання адвокатських запитів, заяв, заперечень, та безпосередня участь у судових засіданнях. Я зміг застосувати здобуті знання з процесуальної документації».
  Виробнича практика триває, це гарна можливість продемонструвати свої теоретичні знання, набуті впродовж трьох років навчання, а також здобути для себе безцінні нові знання у сфері цивільного права.

Бажаємо студентам вдалої практики та успішного захисту звітів у підсумку!

 
Юлія Канарик, 
доцент кафедри цивільного та господарського права,

керівник практики 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook