Заключне засідання вченої ради факультету інформаційних технологій у 2022-2023 навчальному році

18 червня 2023 року

Заключне засідання вченої ради 2022-2023 навчального року відбулося на факультеті інформаційних технологій. Перше питання порядку денного звіти завідувачів кафедр факультету.

Завідувач кафедри інформаційних систем та технологій Швиденко Михайло Зіновійович доповів про здобутки кафедри за навчальний рік. Кафедра однією з потужних кафедр факультету, про що свідчить якісний склад кафедри 8 професорів, 6 доцентів. Рейтинг кафедри 1,98. Ведеться активна профорієнтаційна робота.

Наступний доповідач завідувач кафедри економічної кібернетики професора Жерліцин Дмитро Михайлович. Кафедра має більш як п’ятдесятирічну історію. Є одною з провідних на факультеті.

Черговий доповідач завідувач кафедри комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки, доцент Касаткін Дмитро Юрійович. Кафедра є третьою в університеті за кількістю штатних одиниць.

На базі факультету і кафедри вперше проведено ЕДКІ для студентів випускового 4 курсу спеціальності 125 «Кібербезпека» ОС «Бакалавр». Середній % 43,75 вищий за середній по ЗВО України (42,63).
На останок звітувала завідувач кафедри комп'ютерних наук, доцент Голуб Белла Львівна. Кафедра є першою в університеті за кількістю штатних одиниць.

Вченою радою затверджено звіти кафедр за 2022-2023 навчальний рік.
Наступне питання порядку денного – Аналіз результатів ЄДКІ для студентів ОС «Бакалавр», спеціальності 125 «Кібербезпека». Доповідач: професор кафедри комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки Лахно Валерій Анатолійович.

Представлено індивідуальні результати студентів ОС «Бакалавр» у наступному вигляді та проаналізовано середній відсоток правильних відповідей по кожному з розділів ЄДКІ.

За даними з відкритих джерел по іншим закладам вищої освіти, що взяли участь у пробному ЄДКІ:
• Національний авіаційний університет – середній бал 43,28%;
• Державний торговельно-економічний університет - середній бал – 37,93%;
• Київський національний університет ім. Шевченка - середній бал 49,32%.
Тобто результат пробного ЄДКІ з кібербезпеки студентів НУБіП України більше середнього по Україні. Ухвалено рішення провести аналіз по кожному з розділів ЄДКІ і посилити роботу по підготовці до ЄДКІ наступного року.

Аналіз результатів анкетування студентів представила заступник декана Клименко Наталія Анатоліївна. Акцентувала на загальному позитивному враженні студентів від організованого факультетом дистанційного навчання.

Ухвалено рішення продовжувати анкетування студентів і представити остаточні результати на першому засідання вченої ради 2023-2024 навчального року.
У різному ухвалено рішення за наступними пунктами:
• затвердження результатів роботи НМР факультету;
• рекомендації до присвоєння вченого звання доцента кафедри інформаційних систем і технологій кандидату педагогічних наук Корольчук Валентині Ігорівні;
• рекомендації до присвоєння звання «Заслужений науковий працівник НУБіП України» Галаєвій Людмилі Валентинівні;
• затвердження теми дисертаційного дослідження аспіранта кафедри комп'ютерних наук Решетняка Павла Юрійовича «Інформаційна технологія вибору оптимальних конфігурацій у архітектурах розгортання складних інформаційних систем» спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» (науковий керівник – професор кафедри комп'ютерних наук, д.т.н. Семко Віктор Володимирович).

 

Тетяна Осипова,
серкретар вченої ради факультету

 



 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook