Поповнення рядів селекціонерів. Затвердження тем аспірантів

15 червня 2023 року

   Складні часи вимагають нових рішень, ідей, підходів. Як ніколи важливим питанням є поєднання науки та виробництва. Зокрема це стосуються і селекції.

   В 2023 році на кафедру генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського прийшли 4 аспірантів, виробничників – представників провідних селекційних та насіннєвих компаній світу.
   Теми дисертаційних досліджень аспірантів обговорили, удосконалили та затвердили на засіданні кафедри 15 червня 2023 року.
   Один з нових аспірантів представник компанії RAGT Semences Борис Стешенко прийшов під керівництво Олександра Макарчука, кандидата сільськогосподарських наук, завідувача кафедри, та планує свої дослідження за темою «Ефективність використання гетерозисних гібридів при створенні гібридів кукурудзи».
 
   Під керівництво професора кафедри, доктора сільськогосподарських наук Ганни Ковалишиної прийшли троє аспірантів. Віталій Прудніков представник компанії Mas Seeds свої дослідження планує за темою «Адаптивність батьківських компонентів гібридів кукурудзи в умовах України».
   Сергій Пилипенко, співробітник компанії "Corteva", планує дослідження за темою "Потенціал продуктивності сортів сої різних груп стиглості". Валерій Придатко, співробітник Українського аграрного холдингу в Чернігівській області, дисертаційні дослідження проводитиме за темою "Адаптивний потенціал сучасних сортів пшениці озимої в умовах північної України".
 Бажаємо успіхів аспірантам кафедри!
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook