День вишиванки - 2023

18 травня 2023, 14:00
НУБіП

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. У 2023 році це - 18 травня. День вишиванки - справжнє народне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та вшанування етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

 День вишиванки - 2023

Вишиванка - це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. Крізь віки український народ проніс любов до вишиванки та зберіг особливості її створення. Кожен регіон України має свої унікальні та оригінальні мотиви та орнаменти на одязі.

 День вишиванки - 2023

Зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя на страшній війні.

 День вишиванки - 2023

Святкування в Україні включає різноманітні заходи: вуличні фестивалі, паради, концерти, виставки вишивок. У цей день люди демонструють свої вишиванки, виражають свою творчість та вдячність за красу українського мистецтва. В умовах воєнного стану в Україні не можна проводити марші чи інші масові заходи. Долучитися до свята може будь-хто, одягнувши в цей день вишиванку або інший одяг з українською вишивкою.

 День вишиванки - 2023

Студенти 3 курсу 2 групи факультету землевпорядкування та куратор групи Москаленко Антоніна Анатолівна також долучилися до святкування -  одягнувши свої вишиванки в цей день. Студенти розповіли про свої сорочки та символи, які вишиті на них. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка - це частина генетичного коду українця.

 

 

Юлія Стахів

студентка 2 групи 3 курсу

факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook