Вітаємо з 50-річчям доктора ветеринарних наук, професора, завідувача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Миколу Олексійовича МАЛЮКА!

19 травня 2023, 9:15
ФВМ НУБіП України

19 травня 2023 року, виповнюється 50 років з дня народження доктору ветеринарних наук, професору, завідувачу кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Малюку Миколі Олексійовичу!

   Малюк М.О. – провідний вчений в сфері клітинних технологій та гемотрансфузіології у ветеринарній медицині. Його роботи мають як фундаментальний, так і прикладний характер та спрямовані на вивчення біологічних властивостей стовбурових клітин та тромбоцитів тварин і їх застосування у ветеринарній практиці, дослідження особливостей взаємовідношень трансплантованих стовбурових клітин з організмом тварин-реципієнтів. Микола Олексійович – основоположник сучасної ветеринарної гемотрансфузіології в Україні, є засновником та керівником навчально-наукової лабораторії «Банк крові тварин» – першої лабораторії такого спрямування серед вищих навчальних закладів втеринарного спрямування України.
   Малюк М.О. – автор понад 200 наукових праць, з яких – 170 статей та тез доповідей конференцій, з’їздів та конгресів. Він є співавтором більше 20 методичних вказівок для студентів ОР «Бакалавр» та ОС «Магістр» за спеціальністю «Ветеринарна медицина», 3 науково-методичних рекомендацій затверджених Науково-методичною радою Державного комітету ветеринарної та фітосанітарної служби України, 3 науково-методичних рекомендацій затверджених рекомендованих Вченою радою НУБіП України, 14 патентів України на корисну модель, програм навчальних дисциплін «Патофізіологія тварин», «Ветеринарна імунологія», «Ветеринарна трансфузіологія», підручників «Патологічна фізіологія і патологічна анатомія тварин», «Патофізіологія тварин», «Ветеринарна імунологія», «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анестезіологія. Частина 1», «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анестезіологія. Частина 2», навчальних посібників «Ветеринарна імунологія», «Клітинні технології у ветеринарній медицині», «Ортопедія собак і котів (частина І). Ортопедична хірургічна патологія», «Ортопедія собак і котів. (частина ІІ). Хірургічна патологія черепа та хребта», «Ортопедія собак і котів. (частина ІІІ). Хірургічна патологія скелета кінцівок», монографії «Стовбурові клітини у ветеринарній медицині».
   Малюк М.О. є головою спеціалізованої ради Д.26.004.14 із захисту докторських дисертацій.

Шановний Миколо Олексійовичу!

Щиро вітає вас з ювілеєм та бажає вам всього самого найкращого! У цей день зазвичай підводяться підсумки: чого вже вдалося досягти і на що слід спрямувати свої зусилля у подальшому. Вам є на що оглянутися назад, але скільки ще потрібно зробити! Щиро бажаємо, щоб до наступного ювілею всі намічені плани успішно здійснилися! Нехай на реалізацію всього задуманного буде достатньо сил та здоров'я і цей день відкриє вам двері до нових звершень і перемог! Нехай успіхи відвідують вас кожен день на роботі і вдома! Нехай рідні і близькі оточують вас увагою та турботою, а біля вашого плеча завжди будуть надійні друзі. Бажаємо нескінченного щастя, щирої любові, віри у свої можливості та оптимізму!

Колектив кафедри і факультету ветеринарної медицини

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook