Новітні технології та цифрові інновації : досвід Мінцифри

10 травня 2023 року

24 квітня 2023 року

Новітні технології та цифрові інновації : досвід Мінцифри

Керівник експертної групи з розвитку новітніх технологій та цифрових інновацій директорату цифрової економіки Міністерства цифрової трансформації України Осінська Ольга презентувала цифрові інноваційні державні проєкти

   Україна обрала Європейську модель інноваційного розвитку, яка передбачає створення інноваційних технологій, продуктів для покращення життя суспільства. Враховуючи те, що ми проживаємо в період трьох інноваційних циклів: розвитку інформаційно-технологічних рішень, нанотехнологій і штучного інтелекту розуміємо, що вони активно будуть відображені в житті суспільства.
Ольга Витвицька д.е.н., професор представила керівника експертної групи з розвитку новітніх технологій та цифрових інновацій директорату цифрової економіки Мінцифри Ольгу Осінську, яка розповіла про створення та впровадження новітніх технологій та цифрових інновацій в державних проєктах на прикладі Мінцифри.


    Українці виказують інтерес до e-commerce в ролі покупців та продавців. З погляду власників бізнесу, виробників та постачальників електронна комерція – це просування та надання своїх товарів чи послуг через інтернет. А з погляду покупців (клієнтів) – перегляд, вибір, порівняння та замовлення.

   E-Residency - це спеціальний статус для іноземців, що відкриває можливість вести бізнес в Україні онлайн, без фізичної присутності.

   Система використовує інструменти штучного інтелекту, які розвиватимуть систему відкритих даних, а інформація є інтегрована між собою.

     Освітній серіал про legal tech — «Цифрові юристи». Сучасні юристи намагаються автоматизувати юридичні процеси. Це зумовлює появу нових професій на кшталт лігал-інженера або лігал проджект-менеджера». Мінцифра разом з Держстатом створюють аналітичну платформу Government BI для якісних управлінських рішень.

    Забезпечення формування державної політики у сфері розвитку новітніх технологій та цифрових інновацій, впровадження в Україні технологій штучного інтелекту та блокчейн шляхом розробки проектів нормативно-правових актів, здійснення постійного аналізу інформації щодо застосування зазначених технологій, участь у розвитку цифрових грошей та ринку віртуальних активів, включаючи правові, фінансові, статистичні, організаційні та інші аспекти їх функціонування - результати взаємодії Мінцифри з іншими органами державної влади та місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами.

    Представлені діючі та анонсовані нові проєкти викликали ряд питань на які Ольга Осінська дала обґрунтовані відповіді.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook