Початок нового семестру, підготовка до конференції трудового колективу – в центрі уваги ректорату

2 лютого 2015 року
2 лютого під головування ректора Станіслава Ніколаєнка відбулось чергове засідання звуженого ректорату. Його лейтмотивом став початок нового навчального семестру. Саме на це має бути звернута увага усіх служб університету. 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань Валерій Іщенко доповів ректорату про хід ремонтів місць загального користування у гуртожитках, підготовку до ремонтів кімнат для першокурсників. Проект комплексного плану озеленення, розроблений ННІ лісового і садово-паркового господарства, найближчим часом буде проаналізований, обговорений та розпочнеться його реалізація. 7-8 лютого розпочнеться поступове збільшення подачі тепла в корпуси та гуртожитки. Також проводиться планова обрізка дерев на території університету.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про готовність звіту з навчальної роботи за 2014 рік. Відповідно до Закону України «Про вищу освіти» навчальним відділом готується наказ щодо вивчення обов’язкових предметів та предметів на вибір студентів. Також Сергію Миколайовичу було дане доручення проаналізувати бакалаврські програми підготовки із залученням представників бізнесу, фахівців та внести пропозиції щодо поліпшення змісту та якості освіти.
 
 
Учений секретар Оксана Барановська представила план роботи на лютий. Так, 3 та 4 лютого продовжиться семінар-навчання для керівників структурних підрозділів. 11 лютого відбудеться нарада із завідувачами  кафедр, 18-го – засідання ректорату, а 20-го – вчена рада та конференція трудового колективу.
 
Завданням планово-фінансового відділу на майбутній тиждень є підготовка штатних розписів працівників по факультетах та навчально-наукових інститутах. Про це доповіла начальник відділу Наталія Дробот.
 
Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька виказала стурбованість нормою податкового кодексу щодо сплати податку на землю. Він складає від 1% до 3% від нормативної грошової оцінки вартості землі. Це означає, що університету треба сплатити в бюджет кілька мільйонів гривень. Керівництво університету вийшло з пропозицією до Верховної Ради зробити ставку цього податку для бюджетних організацій, зокрема навчальних закладів, нульовою. 
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко  доповіла про продовження аналізу педагогічного навантаження викладачів. До кінця тижня цю роботу планується завершити. Також йде погодження положення про екзаменаційні комісії.
 
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук проінформував про підготовку  ряду договорів з польськими університетами щодо обміну студентами та видачу подвійних дипломів. Вадиму Анатолійовичу дано доручення оновити структуру відповідальних за міжнародну діяльність від структурних підрозділів у зв’язку із зміною структури університету.
 
Заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал проінформувала про поточну роботу відділу, зокрема оновлення правил внутрішнього розпорядку та удосконалення штатного розпису працівників.
 
 
Юридичним відділом ведеться робота з боржниками, забезпечується представництво університету в судах. Також на минулому тижні підготовлено нове положення про санаторій-профілакторій. Про це доповів начальник Андрій Бова.
 
Голова первинної профспілкової організації Ростислав Тарасенко представив проект порядку денного конференції трудового колективу. Планується розглянути зміни до Статуту університету, положення про обрання керівників структурних підрозділів тощо.
 
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило повідомив про допомогу бійцям АТО надану волонтерською студентською організацією. Найближчими днями запланований візит делегації університету на передову. Також в центрі уваги проректора будівництво нового гуртожитку.
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін надав інформацію щодо підсумків роботи рейтингової комісії. На цьому тижні заплановано провести засідання ради технопарку та нараду щодо поліпшення роботи ботанічного саду, які були перенесені з об’єктивних причин.
 
Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив проректору Андрію Кудіну здійснити всі заходи, що передбачені введенням в країні режиму підвищеної готовності, Валерію Іщенку – продовжити реалізовувати програму енергозбереження, Володимиру Курилу – підготувати наказ про медичне обстеження працівників університету та проаналізувати план виконання заходів з реалізації нового Закону «Про вищу освіту».
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook