Український Кекенхоф. Квітів забагато не буває!

3 травня 2023 року

Магістри спеціальності «Садівництво та виноградарство», які зараз вивчають в режимі онлайн дисципліну «Квітникарство відкритого і закритого грунту», знайшли можливість відвідати тюльпанові поля в Добропарку.

Одна з найяскравіших тюльпанових локацій в Україні – всім відомий «Добропарк», що знаходиться в селі Мотижин за 25 км від Києва. Парк заснований у 2020 р. відомим садівником, підприємцем і громадським діячем Ігорем Добруцьким.

В перші місяці війни Добропарк опинився в епіцентрі боїв, зазнав величезних руйнувань і збитків, але відразу після звільнення Київщини і розмінування відкрив двері для відвідувачів, чим ми й скористались в минулому році. Інформацію про торішню екскурсію можна знайти на сторінці кафедри садівництва ім. Л.П. Симиренка під заголовком «ТЮЛЬПАНИ – АНТИПОДИ ВІЙНИ».

Крім студентів побачити 3 млн (!!!) квітучих тюльпанів захотіли й викладачі кафедри.

136 сортів найрізноманітніших форм, кольорів і відтінків звиваються нескінченними хвилями й ріками! Такі враження в онлайн не отримаєш). Вкотре дивуєшся титанічній праці людей, які влаштували це диво для інших.

Мало вміти вирощувати квіти, потрібно вдало поєднати їх в композиціях, грамотно підібрати кольорові комбінування… Ми мали можливість оцінити результат роботи професіоналів, підгледіти їхні секрети.

Досвідом роботи у сфері квітникарства та декоративного садівництва в цілому поділився з нами аспірант кафедри Дмитро Пищолка. Він вже багато років працює на посаді заступника директора Київзеленбуду в Голосіївському р-ні. Магістри мали можливість отримати фахові відповіді на запитання, пов’язані з плануванням, закладанням і доглядом за декоративними насадженнями.

Бажаючих помилуватися квітами було багато. Люди потребують краси, а не лише хліба насущного. Це вселяє оптимізм! І так хочеться, щоб нинішні тюльпани стали квітами Перемоги…

Наталка Шевчук
Доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook