Наставниками кафедри організації підприємництва та біржової діяльності проведено виховну годину присвячену 37 річниці Чорнобильської катастрофи

28 квітня 2023 року
      26 квітня 2023 р. виповнилось 37 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття.
     Тоді, у квітні 1986 року, світ не знав правди і масштабів руйнування. Викид радіоактивних речовин був потужністю у 300 Хіросім, радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи, 8,5 мільйонів осіб в найближчі дні після аварії отримали значні дози опромінення, а біля півмільйона з них померли від наслідків радіації. До кінця літа 1986 року більше 90 тисяч осіб було евакуйовано із зони зараження, а 81 населений пункт України став безлюдним.
    Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. В день річниці Чорнобильської катастрофи про це варто згадати з метою збереження національної пам’яті та вшанування жертв цієї трагедії.
27 квітня 2023 року викладачами кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Березовською Л.О., Томашевською О.А. та Фурсою А.В. було проведено виховну годину зі студентами 1 та 2 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», присвячену даній події та переглянуто цікавий документальний фільм «Науковий полігон. Чорнобиль».

    З фільму студенти дізналися, що відбувалося в Чорнобилі через 35 років після вибуху, скільки людей працювало в той час в зоні відчуження, що там робили науковці, як вплинула радіація на тварин, які, на відміну від людей, не покинули зону та які процеси досі відбуваються всередині реактора.

    У документальному фільмі «Науковий полігон. Чорнобиль» науковці розповідають про унікальний заповідник, якого немає більше ніде у світі, про довготривалі наслідки іонізуючих випромінювань, і про майбутнє зони, яка може стати унікальним полігоном для наукових досліджень, або територією для захоронення радіоактивних відходів.
      Ми вдячні режисеру та творчій групі за ідею фільму, а також людям, які працюють в зоні відчуження, ризикуючи власним здоров’ям та життям! 
Вічна пам‘ять ліквідаторам ЧАЕС! Співчуття постраждалим!

Людмила Березовська,
наставник 2 курсу ОС «Бакалавр»
спеціальності «Підприємництво,
торгівля та біржова діяльність».

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook