Науковці університету взяли участь у вебінарі з Вінніпезьким університетом (Канада)

30 січня 2015 року

 29 січня відбувся вебінар з Вінніпезьким університетом. У ній взяли участь і вітчизняні виші – Національний університет біоресурсів та природокористування України, Католицький університет, Києво-Могилянська академія, НТУ України «Київський політехнічний інститут», Ужгородський національний університет, Полтавська сільськогосподарська академія та Дніпропетровський державний агроекономічний університет. 

 
НУБіП представляли директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук та декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук.
 
Мета цієї веб-конференції – обговорити теоретичні і практичні аспекти стратегій формування політики сталого розвитку та ознайомитися з досвідом екологічного лідера серед канадських вишів –  Вінніпезьким університетом.
 
Все життя його кампусу  пронизує ідеологія сталого розвитку. Зокрема,  мова йде про тепло- та водопостачання, енергетику, утилізацію сміття тощо. Впродовж багатьох років Університет міста Вінніпег зменшує викиди парникових газів. Накопичений ним чималий досвід у впровадженні «зелених» і енергозберігаючих технологій в систему життєзабезпечення своєї діяльності може бути дуже корисним для нашого та всіх українських вишів. 
 
На конференції також були обговорені проблемні питання щодо соціальної складової сталого розвитку, економічної доцільності та обґрунтування впровадження природоохоронних і енергозберігаючих технологій. Особливу увагу зосереджено на запровадження міждисциплінарних курсів зі сталого розвитку з орієнтацією на відповідні програми зарубіжних університетів. При цьому  для проведення лекцій у межах зазначених курсів  залучатимуться професори Вінніпезького університету. 
 
Вченими НУБіП України заплановано глибше вивчити досвід Вінніпезького університету щодо реалізації ідеї «Зеленого кампусу» в практичній діяльності.  Його запровадження дозволить скоротити споживання теплової та електроенергії. На перспективу – налагодження тісних зв’язків із провідними вишами, які є прихильниками впровадження у життя концепції сталого розвитку.
 
Вадим Ткачук, 
директор ННЦ міжнародної діяльності
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook