Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК поглиблюють знання та набувають навичок

14 квітня 2023 року

     Одне з питань, що розглядалось на лекційному занятті «Екологічне здоров’я» з навчальної дисципліни «Промоція здоров’я», було присвячено забрудненню води. Всі ми знаємо, як важлива вода для людського організму і як вона потрібна для існування всього живого на землі. Адже без неї неможливе життя, оскільки вода є основою нашої землі. З метою удосконалення та закріплення знань студентами спеціальності 229 «Громадське здоров’я» разом з викладачем Ніною Тверезовською було здійснено екскурсію до Водно-інформаційного центру Київської міської державної адміністрації.

     Ми дізналися, яку важливу роль виконала вода при формуванні нашої планети, побачили на власні очі якими властивостями та якостями вона володіє, дізналися багато корисної інформації про нашу головну водну артерію – річку Дніпро. Чи знали ви, що Дніпро розливається тільки в нашій державі? На території інших країн Дніпро тече маленьким вузьким струмочком, а повноцінного розквіту та бурхливого руху набуває на українській землі.  

    Окрім того важливо відзначити правильність поводження з водою і водогоном. Ми маємо з повагою ставитися до води, щоб її вистачило наступним поколінням та іншим мешканцям землі – флорі і фауні. Воду треба економити та вимикати крани, коли потік рідини не потрібен. Несправний кран за день може по одній краплі зібрати близько ста літрів води! Ми беремо у природи чисту джерельну рідину життя, а повертаємо забруднену токсинами, фосфором, металами та їх сполуками. Воду треба використовувати обізнано!

      Як фахівець з нутриціології, не можу не сказати про важливість води в харчуванні. Вода допомагає підтримувати наш організм в нормі та злагоджувати його роботу. На добу ми маємо випивати 1,5-2 літри води, але сюди не входить чай, кава, компот чи інший напій, який робиться на основі води. Вона підтримує водно-сольовий баланс організму, впливає на роботу зорового аналізатора, мозку, перебіг біохімічних процесів, серцево-судинної системи тощо. А ще вона допоможе вам тримати тіло в тонусі та уникнути набору зайвої ваги.

 

 

   Чимало людей на землі страждає від дефіциту води, тож ми маємо бути вдячні за можливість її споживати щодня. В давнину люди платили золотом за можливість випити воду, оскільки розуміли, наскільки вона є важливою для нас.

     Позитивним хочеться відмітити спрямованість Центру, котрий виступає не тільки навчальним, але й науковим. Цікаві досліди можна провести в ньому та безпосередньо спостерігати за змінами води.

     Цікава та насичена інформація нікого не залишила байдужим. Так, Логінов Вячеслав підкреслив, що «Водно-інформаційний центр є унікальним місцем, де можна насолодитися цікавими експонатами та дізнатися багато нового про воду та її роль у нашому житті. Мені сподобалося, що музей води подає інформацію в інтерактивній формі, завдяки чому, є можливість глибше зрозуміти та запам'ятати тему.  Центр надає можливість не тільки дізнатися про воду, а й про водні екосистеми, тварини й рослини, що живуть у воді. Це робить відвідування Центру не лише пізнавальним, а й захоплюючим».

      А от Валерії Бреус особливо сподобалися цікаві факти, які не чула раніше, а також «спуск» лифтом у підземелля. Надзвичайно неймовірно й неповторно. Живий акваріум вражає чудовими різнокольоровими рибами, яким можна загадати бажання і цікавий факт про те, що вони схрещені з коропом.

 

      «Один з небагатьох Центрів, в якому можна доторкнутися до усього. Помітно, що музей (центр) зроблений з душею, багато зразків і прикладів води, ґрунтів. Не дивлячись на невеликі розміри вежі, Центр частково знаходиться під землею, тому місця хватає для всіх об'єктів», – так підвела підсумки екскурсії Анастасія Жиліна.

Щиро висловлюємо вдячність за цікаву екскурсію !!!

Діана Маркова,

студентка 2 курсу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook