Студенти Заліщицького фахового коледжу імені Є. Храпливого набувають практичного досвіду на підприємствах регіону

16 квітня 2023 року
  Навчальні екскурсії на переробні підприємства дуже важливі та необхідні. Вони передбачають створення умов для наближення змісту навчальних дисциплін до реального життя, формування у студентів життєво необхідних компетенцій, посилення практичної спрямованості навчального процесу. Відкривають майбутнім спеціалістам багато секретів, рішень в організації ведення виробничих процесів.

  За сприяння дирекції коледжу була проведена екскурсія для студентів 32, 42 груп спеціальності 201 «Агрономія» технологічного відділення на ПП «КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД – ЗАЛІЩИЦЬКИЙ» м. Заліщики. Основний вид діяльності: вирощування зернових культур (крім рису), бобових, насіння олійних культур, картоплі, моркви, буряка, цибулі. Сад – 35 га яблунь, 22 га персик ( 4 га саджанців висаджено, решта на осінь).

 

 

  Екскурсію провів директор Іван Володимирович Леник, який розповів студентам про сучасні стаціонарні сховища зі спеціалізованою системою підтримування режиму зберігання, з автоматичним регулюванням температури, складу повітря, вологості. Овочесховище для загрузки продукції на 2922,2 м² – 21 камеру (10 камер з РГС та 11 камер звичайних з об’ємом – 3 тис. тонн овочів). Збудовано нове сховище, яке розраховане теж на зберігання 3 тис. тонн сільськогосподарської продукції.
  Студенти ознайомилися з технологічними процесами на виробництві; із товарною обробкою та розміщенням продукції; сучасною сільськогосподарською технікою.

 

  Учасникам екскурсії працівники підприємства вміло продемонстрували поєднання прогресивних способів зберігання з добре перевіреними, традиційними.
  Студенти з цікавістю сприймали інформацію, були активні, задавали питання і отримували відповідь. Надзвичайно важливо у процесі навчання підкріплювати свої знання практичним розумінням.


Галина Фреяк, Іван Гулько,
викладачі коледжу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook