Культурні заходи кафедри

2 квітня 2023, 15:29
Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

        Дружній колектив кафедри землевпорядного проєктування, у повному складі, відвідав Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, виставу «Весілля Фігаро» за мотивами однойменної п’єси Бомарше.


        На початку 1920-х років це була одна з найгучніших постановок театру, а сам Гнат Юра не лише виступив у головній ролі, а й запропонував власну режисерську транскрипцію комедії Бомарше. Звісно, революційну й бунтарську, із виразним акцентом на соціальних конфліктах, у фіналі якої пролетарій духу хитрун Фігаро впевнено перемагав хтивого розпусника графа Альмавіву.


      Практично не існує великого сценічного колективу, чи то драматичного, чи оперного, на афіші якого б не зустрічалося ім’я великого реформатора театру Бомарше. Його творчість надихала велетнів музики Моцарта та Дж. Россіні, для багатьох акторів участь у його п’єсах ставала доленосною. Стосовно вистави на сцені Національного академічного драматичного театру імені І. Франка, над якою працювала постановочна група на чолі із заслуженим артистом України, неодноразовим лауреатом премії «Київська Пектораль» Юрієм Одиноким, то в цьому плані франківці продовжують славні традиції своїх корифеїв. Адже, ж в перший сезон заснування театру імені І. Франка ця п’єса була поставлена фундатором колективу, видатним режисером, актором Гнатом Петровичем Юрою, який виконав в ній заголовну роль Фігаро.

     Сьогоднішнє покоління франківців, звертаючись до безсмертної комедії, у своїй виставі використовує переклад, що його здійснив свого часу Гнат Юра і присвячує цю роботу пам’яті великих попередників, які виходили на сцену театру імені І. Франка.


      Усі були в захваті від культурного заходу та запропонували зробите такі заходи кафедральною традицією – і, от вже заброньовані квитки на виставу «Візит» на 26 квітня! Усім вдалого перегляду і гарного настрою!

Доцент кафедри

Оксана Кустовська

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook